Home » Smart hjem » Smart lys [STORTEST]: Lad der være lys, og lad det være smart
Smart lys [STORTEST]: Lad der være lys, og lad det være smart

Smart lys [STORTEST]: Lad der være lys, og lad det være smart

Share

Det vrimler med smarte lysprodukter, og der er snart ikke den type pærer eller lampe, du ikke kan få med internet-forbindelse og intelligente funktioner. Vi kigger nærmere på fem systemer

Hue sidder ikke længere enerådigt på markedet for smart lys. Der er kommet et væld af konkurrenter til – med spændende produktsortimenter og i mange tilfælde også lavere prissætning.

Efterhånden er det således muligt at få alle tænkelige typer af lysprodukter, fra de mindste spots til de største filament-pærer,  fra strips og loftslys til diverse udendørslamper og meget andet.  

Mulighederner er uendelige, men hvilket system skal man vælge?

Nemmest med ét system

Der er i virkeligheden ikke noget, som forhindrer dig i at vælge lys fra flere forskellige producenter. Alle testdeltagere understøtter Google Home, og derfor er det muligt at styre produkterne centralt fra ét sted, endda med stemmestyring.

Det er dog kun de helt basale funktioner, der kan styres den vej. 

Skal man have det fulde udbytte af produkterne, må man bruge producenternes egne apps. Og så er det altså nemmest at overskue, hvis man holder sig til ét system.

Visse systemer kræver en bridge eller gateway for at fungere, og dem vil man nødigt have flere af i hjemmet end højst nødvendigt. Det kan være et argument for ikke  at kombinere eksempelvis Hue og Lidl, der hver kommer med sin af slagsen. De øvrige deltagere kan kobles direkte på netværket, og derfor er man ikke bundet i helt samme grad.    

Forskel på lyskvalitet

Men hvad så med kvaliteten af lyset? En LED-pære er vel bare en LED-pære. Nej, det er den faktisk ikke. Og slet ikke, når der er tale om avancerede pærer, som både kan dæmpes, skifte farvetempertur og endda også lyse i et utal af farver. 

Der ér forskel i kvaliteten af lyset. Alle pærer kan give et tilfredsstillende hvidt lys, men jo mere man kommer ud i spektret af dæmpning, temperatur og farvenuancer, viser det sig at nogle deltagere er klart mere kompetente end andre.   

Se også:  Philips Hue [TEST]: Sidder solidt på tronen


TAGS
belysning
smart home
smart lys

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S