Home » Smart hjem » Ting du kan sende på nettet
Ting du kan sende på nettet

Ting du kan sende på nettet

Share
Trådløs farve og styrke

Ikea går Philips i bedene med en serie smarte og nu også farvede pærer. Du kan styre dem med en fjernbetjening, via en gateway og appen Trådfri eller med din stemme ved hjælp af Apple HomeKit, Amazons Alexa eller Google Home. Senest har pærerne, ligesom Philips’ Hue-pære, fået en række farver, som du kan dæmpe alt efter humør og behov. Serien kan også integreres i skabslåger og paneler. Et startsæt med to hvide pærer, gateway og fjernbetjening koster 529 kroner. Pærer med farve og hvidt spektrum koster 259 kroner stykket.

Få fod på træningen

Firmaet ReTiSense producerer sportsudstyr, som bruges til at overvåge udøverens ydelse og kroppens belastning. Data opfanges via sålen Stridalyser, som registrerer tryk på fødderne og kroppens hældning – og Stridalyser kan før, under og efter løbet via en app give gode råd til at undgå skader samt et overblik over, hvordan løbet gik. Sålen findes i en marathon-udgave og en mere almen sål til det daglige eller ugentlige løb. Stridalyser til Marathon er set til cirka 490 kroner.

Røgalarm advarer telefonen

Handler det om sikkerhed, er firmaet Nest et godt bud på både pæne og funktionelle enheder – fra sikkerhedskameraer til dørklokker, som afslører, hvem der ringer på. Deres brandalarm er kommet i en nyere version, som holder øje med små og store brandfarer og sender en advarsel til din smartphone. Er der tale om falsk alarm, kan du slukke for brandalarmens advarselstone. Nest Protect fås også i sort version, men prisen på 1100 kroner er den samme.

Se også:  Arlo Ultra + hub [TEST]: Fremragende billeder og gode funktioner

Lås cyklen med mobilen

Cykeltyveri er en pest, men nu kan du i realtid holde øje med jernhesten. Låsen Ellipse styres via Bluetooth med en app. Den fortæller også, hvis de langfingrede er på spil. Og har du glemt, hvor du stillede cyklen, viser appen den på et kort. Låsen har indbyggede batte-rier, som oplades ved hjælp af solceller. Du bestemmer selv, om låsen skal åbne med et klik inde fra appen, eller om det er nok, at din smartphone er inde for en vis rækkevidde af låsen. Ellipse koster 1500 kroner.

Hvad er IoT?

Kan det styres med for eksempel en app og dermed gennem en dataforbindelse, så er det en Internet of Things-ting, forkortet IoT. Betegnelsen dækker hverdagsudstyr, som indgår i et trådløst netværk. Udstyret er som regel mobilt og oplades med sollys, vibration, varme eller lavtforbrugende batterier.

Se også:  Fremtidens Hjem: Sådan ser det ultimative smart home ud

I forbindelse med IoT kan du ud over Wi-Fi og Bluetooth støde på følgende betegnelser: ZigBee, Z-Wave og RFID. ZigBee er en standard for personligt og trådløst områdenetværk, Z-Wave er en protokol til trådløs kommunikation, og RFID (Radio-Frekvens IDentifikation) er radio-bølgebåret kommunikation, som blandt andet kendes fra rejsekortet og udlånsautomaterne på biblioteket.

Køleskabet hjælper med indkøbene

Intelligente køleskabe var blandt de første ideer, som spirede, da talen om internetstyrede ting gik fra vision til hverdag. Blandt andre Samsung har taget handsken op med køleskabet Family Hub. Med indbyggede kameraer i lågen kan du via en mobil-app kontrollere, hvad der mangler, når du står ved butikkens køledisk. Du kan sende beskeder, lave kalender og tjekke opskrifter med den indbyggede skærm, og så kan køleskabet spille musik for dig eller læse en opskrift højt. Det kloge køleskab koster cirka 14.000 kroner.

TAGS
gaget
smart home
trådløs

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S