Home » Smart hjem » Ting du kan sende på nettet
Ting du kan sende på nettet

Ting du kan sende på nettet

Share

Internet of Things – tingenes internet – har længe været et digitalt fatamorgana, men billigere teknologier og en større udbredelse af trådløse netværk har gjort online-dimserne til hverdag. Tænk blot på rejsekortet, intelligente højttalere og app-styrede varmepumper. Her er ni nye ting, du kan få på nettet

Ring til nøglerne

For et par årtier siden skulle vi fløjte for at finde vores forlagte nøgler. I dag klikker du i en app på din smart-phone for at aktiverer Orbit, en såkaldt nøglefinder, som skal sidde i nøglebundtet. Metoden fungerer også den anden vej. Klik på Orbit for at finde din smartphone. Orbit kan også bruges til at finde din placering på et kort og tage billeder på distancen. Med et klik på enhedens side fungerer den som selvudløser til din smartphone. Forbindelsen, som fungerer via Bluetooth, har en rækkevidde på 30 meter. Orbit Keyfinder er set til 250 kroner.

Se også:  Huawei WiFi Q2 Pro (3-pak) [TEST]: Mesh for dummies

Få varmepumpenpå nettet Sensibo

Sky gør indeklima-enheder smarte – nærmest som at sætte en Apple TV til sit ”dumme” tv. Enheden arbejder via standarden ZigBee, et personligt, trådløst områdenetværk, og fungerer som et kommandocenter. Alt styres fra din smartphone, og her får du et samlet overblik over hjemmets enheder, fra aircondition til varmepumpe. Sensibo kontrollerer temperatur, fugtighed og enhedens filtre og giver dig en oversigt over dit forbrug. Sensibo Sky koster 850 kroner.

Hold styr på pungen

Tile Slim fungerer som en nøglefinder, men har perfekt form og størrelse til pungen eller lommen i en taske, jakke eller kuffert. Den kan også fastgøres på bærbare computere og andre sager, som ikke må blive væk. Den lille Bluetooth-tracker er i forbindelse med din smartphone, og der sendes et signal, hvis forbindelsen afbrydes. En app viser, hvor Tile sidst blev registreret, og så er det nok der, din taske eller pung befinder sig. Tile har også en højttaler, så du kan ”ringe” til den via appen. Den anden vej rundt kan du trykke på Tile-enheden for at få telefonen til at ringe. Den flade flise findes også i en mindre version med hul til nøgle-bundtet eller taskeremmen. Set til 270 kroner.

Se også:  Et smart hjem med uanede muligheder

Spar på varmen

Er du væk hjemmefra i længere tid, eller er der rum, du ikke bruger så ofte, kan en smart termostat være en fordel. Tado registrerer også den lokale vejrudsigt og hjælper dig med at spare penge. Bl.a. ved at lukke ned, hvis du har efterladt et vindue åbent. Resultatet kan læses i appen. Tado sælges med to termostater, en såkaldt bridge til styring af op til 25 Tado-enheder, og den kan integreres med produkter som bruger f.eks. Apple Homekit og Amazon Alexa. Set til 539 kroner.

 

TAGS
gaget
smart home
trådløs

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S