Smart højttaler med blockchain-teknologi

Smart højttaler med blockchain-teknologi

Share

Volareos stemmeaktiverede højttaler er den første med blockchain-relaterede tjenester

Alexa og Google Home har banet vejen for smarte højttalere, der udover at spille musik kan assistere dig med websøgninger, indkøb og meget mere. Nu vil det hollandske firma Volareo bryde de store firmaers dominans og berige markedet for smart-højttalere med en ny stemmeaktiveret enhed, der er bygget på open-source teknologi kombineret med blockchain-baserede platforme – som den første i verden.

Den nye Volareo-højttaler er bygget op omkring open source-software og benytter Musicoin, der er en cryptocurrency og musikstreamingplatform. Det betyder, at folk frit kan bygge deres egen software, der kan fungere med højttaleren, og firmaet bag vil desuden udforme en platform, der skal samle forskellige blockchain-relaterede tjenester. Derved skal brugerne af den nye højttalere kunne få nem adgang til f.eks. streaming, koncertbilletter, merchanise mm., og håbet er at opbygge verdens første blockchain-baserede underholdningssystem. Højttaleren vil dog også fungere med almindelige streamingtjenester, og du kan styre den både via stemmen eller en app.

Se også:  HTC lancerer smartphone med blockchain-teknologi

Firmaet Volareo vil desuden skabe originalt indhold som podcasts, interviews med musikere osv. og ved at trykke på højttalere eller klappe i hænderne kan brugerne ”tippe” kunstnerne med en pengedonation via Musicoin og samtidig forbinde lyttere og kunstnere i højere grad. Musicoin-platformen lover tilmed også kunstnerne en højere indtjening end f.eks. streaming via Spotify.

Volareo bliver lanceret på crowdfunding-siden Indiegogo onsdag d. 15. august, og priserne skulle starte fra ca. 600 kr.

Vil du blive klogere på blockchain, så læs vores artikel om teknologien Blockchain her.

Del denne