Home » Stationær computer » Smart berøring fra HP
Smart berøring fra HP

Smart berøring fra HP

Share

Nyt og brugbart design af berøringsfølsomme computere fra HP leder os ind i en ny måde at bruge computer på.

Det er altid en fornøjelse, når et af de store computerfirmaer tager chancen og forsøger et nyt design af computere. I dette tilfælde er det HP, der reagerer på udviklingen mod berøringsfølsomme skærme.

I løbet af de seneste par år er berøring virkelig kommet på mode til betjening af computere. Det er især, fordi de fleste af os er blevet bekendt med det via vores smartphones.

Det har vænnet os til at bruge hænderne og lært os, hvordan det i nogle situationer kan være langt smartere end brugerflader med mus og tastatur.

Men på en almindelig bordcomputer er berøring normalt ikke så praktisk. Hvis skærmen skal læses ubesværet, så står den faktisk så langt væk, at du ikke bare kan række hånden ud og berøre den. Det gælder især, hvis du har en skærm på 20″ eller derover.

Se også:  HP Reverb [TEST]: VR på næste niveau

For det første kan du ikke helt nå skærmen, for det andet er det temmelig anstrengende at holde armen udstrakt i længere tid.

Det hele bliver ordnet med denne nye model af en all-in-one computer fra HP. Den hedder Touchsmart 610, og den mest fascinerende detalje ved den er, at skærmen kan stilles i mange positioner. En af dem er næsten vandret som et tastatur, og her vil berøring være næsten lige så ubesværet som at skrive på samme tastatur.

Det giver mulighed for at ændre skærmplacering, alt efter hvilke typer opgaver man laver. Hvis man skriver et dokument, er det næsten altid mere praktisk at gøre det på et tastatur, mens websurf eller billedredigering kan være meget lettere at gøre med fingrene.

Se også:  HP Elite Dragonfly [TEST]: Som en guldsmed – let, hurtig, elegant

Skærmen er endda en 23″ fuld HD med en opløsning på 1920×1080 punkter. Computeren leveres med Windows 7 Home og kan fås med en lang række forskellige processorer fra både Intel og AMD.

Der er selvfølgelig indbygget alt, hvad hjertet kan begære af webcam, dvd, WiFi osv. Det er muligt at opgradere til Blu-ray, og man kan få et særligt tv-kort til maskinen også.

HP laver desuden en version til professionelt brug med den særlige skærm. Den hedder TouchSmart 9300 og kommer med de nye Sandy Bridge processorer, SSD og andre dyrere alternativer.

610 koster i øjeblikket 900 $ i USA for den billigste version. Den professionelle version er ikke prissat endnu. Det er uklart, hvornår nogen af modellerne kommer til Danmark.


TAGS
alt-i-en computer
HP
TouchSmart

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S