Home » Smart hjem » Smart belysning [TEST]: Det smarte lys breder sig
Smart belysning [TEST]: Det smarte lys breder sig

Smart belysning [TEST]: Det smarte lys breder sig

Share

Smart lys er ikke længere forbeholdt almindelige lamper. Hele boligen, inklusiv have og andre udearealer kan forsynes med internetopkoblet lys, og nu kan væggene også dekoreres med elektronisk lyskunst

I mange hjem vil belysningen være det første der for alvor “smartificeres”. Smarte pærer kræver ikke den store investering, og man kan stille og roligt udvide arsenalet i sit eget tempo.

Du skal dog passe på, for det kan gribe om sig. Producenterne sørger for, at du kan blive ved med at udvide, ikke bare inde i boligen, men også i de tilhørende uderealer.

Lys til de lange aftener

Sådan en lun sommer, som den vi har haft i år, kan man sidde i haven hele aftenen. Efterhånden som vi rammer årets sene måneder, bliver det dog hurtigt mørkt. Med Hue Outdoor kan du bringe det smarte lys udenfor og strække aftenerne lidt længere.
Outdoot Lily er spots, som kan placeres i carporten, op ad et træ eller ind mod en mur. De kan levere et kraftigt lys, så alt står blændende klart, men de fungerer ligeså godt til varm og afdæmpet hyggebelysning i haven.

Med Hue-appen kan du hurtigt ændre lyset fra det ene til det andet. Outdoor Lily er, ligesom enhver anden Hue-pære, integreret i det store Hue økosystem, så du har nem adgang til lysstyrke, farvetemperatur og en enorm farvepalette (hvis du køber farve-versionen af Lily) og et væld af forskellige scener med skiftende lys.

Du kan også programmere pærerne til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter eller få dem til at tænde, når du kommer hjem og slukke, når du går ud. De er desuden i stand til at lyse op med tilfældige mellemrum, så det ser ud, som der er nogen hjemme, når du er på ferie. Mulighederne er stort set uendelige.

Se også:  Masser af nyheder fra Hue

Lily er skabt i solidt og ganske stilfuldt design. Kvalitetsfornemmelsen er høj og lamperne er certificeret til at klare udelivet med støv og moderat regn.

Installationen er nem. Der medfølger kraftige ledninger samt fordeler, så du fra én stikkontakt kan splitte strømmen ud til flere lamper. Der er mulighed for at skrue lamperne op på en væg eller plante dem i jorden.

For at integrere dem med dit Hue-system skal du blot tænde lamperne. Så dukker de op i Hue-appen og er klar til brug. Det kræver dog, at du har en Hue Bridge i forvejen.

Lyskunst på væggen

Mulighederne for indendørs lyssætning udvider sig også. Lifx, som er blandt de stærkeste konkurrenter til Hue, er ude med to interessante løsninger, som sammen eller hver for sig kan være med til at sætte krydderi på belysningen i dit hjem.

Beam og Tile er, hvad man kan betegne som modulær belysning. Du sammensætter selv dit mønster af lyskilder, enten lange lysstænger (Beam) eller kvadrastiske plader (Tile). Lysene hænges op på væggen. De er derfor ligeså meget dekoration som de er funktionel belysning.

Beam-stængerne sluttes sammen i enderne via magnetisme. Således er det nemt at flytte dem rundt og forbinde dem i forskellige mønstre. En lille firkant med stik i tre af siderne medfølger også, så du kan lave vinkler på mønstret.

Se også:  Så er der nye Hue-lamper til haven

Tile er mere omstændelige at koble sammen. Det sker med ledninger. De kan dog pakkes fint væk bag fliserne. Ikke desto mindre kræver det arbejde at få dem til at sidde elegant på væggen.

På bagsiden af alle Beams og Tiles er felter med klister. Tag dækpapiret af, sæt lyset, som du ønsker det, og pres nogle minutter. Så sidder det solidt og sikkert. Du bør dog være helt afklaret med, at det er lige præcis dér, du vil have lyset siddende, for malingen eller tapetet holder formentlig ikke til, at du fjerner det igen, og klistereffekten på lyset kommer heller ikke tilbage.

Fuld af muligheder

En af fordelene ved Lifx er, at du – i modsætning til Hue – ikke skal have en bridge for at kunne koble lysene på dit netværk. Tænd lysene og appen vil finde dem. Helt så glat gik det dog ikke. Der var lidt knas med at få smartphone og lys til at finde hinanden, men i sidste ende lykkedes det.

Lifx-systemet byder på mange af de samme muligheder som Hue, og både Beam og Tile kan drage nytte af dem. Især scenerne kommer til sin ret, da Beams og Tiles interagerer dynamisk med hinanden. Lyset flyder fra den ene over i den anden som en samlet strøm, der dækker hele dit mønster.

TAGS
hue
Smart-pærer
Smarthome

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S