Home » Smart hjem » Sæt adapteren i stikkontakten – så fjernstyrer du boligen og kan spare strøm
Sæt adapteren i stikkontakten – så fjernstyrer du boligen og kan spare strøm

Sæt adapteren i stikkontakten – så fjernstyrer du boligen og kan spare strøm

Share

Hvis du vil tage de første skridt mod at gøre dit hjem intelligent, kan du begynde med denne Wiser Adapter, som kan bruges til at fjernstyre boligens installationer og få et overblik over energiforbruget

Der er efterhånden mange muligheder for at gøre sit hjem “smart”. Schneider Electric byder sig til med et helt økosystem af smarte enheder under navnet Wiser, og den nyeste enhed i systemet er en app-styret adapter til stikkontakter. Den gør det ukompliceret at tage de første spæde skridt i retning af det smarte hjem.

Wiser Adapter kan bruges til at spare på energiforbruget, hvilket som bekendt er mere relevant, end det længe har været. Men den giver dig også mulighed for at fjernstyre hjemmets installationer.

Styr med appen

Adapteren har direkte forbindelse til Wiser-appen gennem hjemmets Wi-Fi, så du kan overvåge energiforbruget på det tilsluttede apparat og styre strømforsyningen fra mobilen, uanset om du er ude eller hjemme. Du kan også tænde eller slukke apparater på farten. For eksempel kan du tjekke, om du fik slukket strygejernet. Eller du kan tænde lys for at afskrække potentielle indbrudstyve, når du ikke er hjemme.

Se også:  Ny tjeneste kan nedbringe dine strømudgifter med tæt på 40 procent

Ved at give et overskueligt overblik over energiforbruget gør adapteren dig i stand til at tage kampen op mod de mange el-apparater, der med standby-tilstanden sluger strøm – dag ud og dag ind, fremhæver Schneider Electric. En gennemsnitlig husstand bruger 10-15 procent af sit årlige energiforbrug på el-apparater med standby-tilstand.

Mål energiforbruget

Wiser-appen kan med adapteren også måle månedens energiforbrug på det tilsluttede apparat og sende en besked, hvis energiforbruget er unormalt højt. Eller den kan give besked om strømafbrydelse.

Har du flere Wiser-adaptere i hjemmet, kan du slukke dem alle på samme tid med systemets sluk alt-funktion, ligesom enhederne kan synkroniseres med andre Wiser smart home-produkter.

”De nye Wiser-adaptere giver et væld af fordele for brugeren, da de både gavner privatøkonomien, miljøet og skaber øget tryghed i hjemmet. Jo flere stikkontakter med en adapter, jo større overblik får du over dit energiforbrug, og blot en øget opmærksomhed på husstandens elforbrug giver typisk en besparelse på elregningen på 7-10 procent om året, så det er bare med at komme i gang. Med den nye adapter bliver det i hvert fald ikke nemmere at komme i gang med et Wiser smart home-system. Sæt adapteren i stikkontakten, download Wiser-appen, og så er du kørende,” siger Martin Hannibal, product manager i Schneider Electric.

Se også:  TP-Link Tapo P110 [TEST]: Smart og superbillig stikkontakt sladrer om dit strømforbrug

Wiser Adapter er set til 161 kroner.

Andre produkter i systemet

Wiser-serien omfatter også produkter som røgalarm, ip-kameraer, en gateway (centrum i styring af smart hjem), lysregulering, styring af gardiner og persienner samt diverse sensorer. Og flere enheder forventes i løbet af i år, oplyser Schneider Electric.

Den nye adapter fra Schneider Electric er ikke markedets eneste. Se vores test af en anden adapter her.


Kunne du tænke dig at få et smartere hjem?
Magasinet AOD bringer jævnligt artikler om og tests af de produkter, der i dag kan gøre dit hjem smartere.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler – prøv tre numre for 1,- kr.


TAGS
adapter
Energiforbrug
intelligent hjem
smart hjem
smart home
Strøm
strømforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S