Smæk smartphonen op på skærmen

Smæk smartphonen op på skærmen

Share

Mhl-teknologien gør det muligt at koble din smartphone direkte til en skærm, så du kan se alt indholdet i stort format. Vi testede den nye MyPlay-skærm med mhl fra AOC

Det er fantastisk, at man kan skyde billeder i 8MP eller mere, optage video i hd samt nyde film og spil i høj kvalitet på mobilen. Men selvom producenterne gør skærmene større og større, har det lille format sine begrænsninger. Oplevelsen er bare ikke den samme, når du ser en film på en 4,7″-skærm, som når du ser den på en 27″-skærm af god kvalitet.

Men der findes en løsning. Den hedder mhl og er en forholdsvis ny standard, der gør det muligt at koble mobiltelefonen direkte til hdmi-indgangen på skærmen. Derved får du billederne fra mobilen op på skærmen i god kvalitet, hvad enten der er tale om foto, video, spil, hjemmesider eller hvilket som helst andet – alt indhold overføres.

Flere standarder

Blandt de nye skærme, som understøtter mhl, er blandt andet AOC MyPlay i2757Fm, som er en velvoksen 27″-skærm, der byder på fornuftige specifikationer til rimelige penge. Der er tale om et ips-display i fuld hd-opløsning og med betragtningsvinkel på op til 178 grader.

Lysstyrken er 250 cd/m2, og skærmen har en typisk kontrast på 1.000:1 (dynamisk kontrast: 20.000.000:1) samt en responstid på 5 ms. Vi vender tilbage til skærmens grafiske kvaliteter til slut. I første omgang var vi mest interesserede i at teste, hvordan mhl-forbindelsen virkede.

Se også:  AOC UA3277PWQU [TEST]: Alsidig skærm med høj opløsning

For at få gavn af forbindelsen kræver det en mobil eller tablet, der understøtter standarden, og her mødte vi en lille udfordring, for det viser sig, at der allerede findes to forskellige standarder (5-pins og 11-pins). Derfor kunne vi ikke bruge de enheder, vi som udgangspunkt havde regnet med. Vi fik dog hul igennem med HTC One X, som vi foretog resten af testen med.

Nem og nyttig funktion

Tilkoblingen var ingen sag, for det fungerer så snedigt, at signalet sendes via micro-usb-porten, som i forvejen bruges til at oplade mobilen og koble den til computeren. Det betyder også, at mobilen begynder at lade op, når du slutter den til skærmen.

Mobilens indhold kom op på skærmen med det samme, og glædeligvis vendte indholdet også fra lodret til vandret sammen med mobilen, når vi vippede den. Vi gav os straks i kast med at kigge billeder, se YouTube-videoer og spille spil.

I alle tilfælde gav det faktisk god mening at blæse indholdet op i det store format. Dog skulle vi i starten lige vende os til ikke at kigge på mobilskærmen, når vi spillede Angry Birds, og man må samtidig tage højde for, at ikke alt mobilindhold er egnet til den store skærm.

Se også:  Skærm i Porsche-design

Selv højeste kvalitet på You- Tubes mobil-app fremstod grynet, og har du taget billeder i for lav en opløsning, vil det tydeligt ses. Ikke desto mindre var det en fryd at se de højtopløste billeder og hd-videoer, vi havde taget med mobilen, komme til sin ret på den store skærm.

Vi testede primært med indhold, der hører til i privaten, men til erhvervsmæssige formål er skærmens fordele også ret åbenlyse. Læg en pdf eller PowerPoint-præsentation på mobilen, og vis den direkte på den store skærm, mens du nemt navigerer med touchskærm, eller slut et trådløst tastatur til mobilen, og arbejd med Office-dokumenter direkte på mobilen.

God billedkvalitet

Ligesom de øvrige skærme fra AOC, vi har testet den seneste tid, havde vi heller ikke meget at komme efter i forhold til billedkvaliteten. Farverne er flotte, kontrasten fin og responsen helt i orden, og selvom den ikke hamler op med de bedste led-skærme på markedet, er billedkvaliteten mere end godtaget til den forholdsvis lave pris, skærmen sælges til. Dertil kommer, at det stort set rammeløse design også er ret lækkert.

Alt i alt en glimrende skærm, der især er interessant på grund af mhl-forbindelsen. Det er en feature, du bør være opmærksom på, næste gang du køber skærm. n

myPlay i2757Fm
  • Billedekvalitet
  • Funktionalitet
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Du bør bestemt overveje, om skærmen skal have mhl, næste gang du køber ny. Det kan være en nyttig feature, hvis du har en mobil, der understøtter standarden.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne