Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Småt og godt

Legria HFS100 fra Canon er et godt lille digitalt
videokamera, der optager i ægte HD. Det er letbetjent, og det samme gælder den
medfølgende software.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Normalt er det på fotosiderne, at vi kigger nærmere på kameraer og videokameraer. Men fra tid til anden, kan vi ikke lade være med at hive et nyt produkt ind på testsiderne, og give det et ordentligt gennemsyn.

Legria HFS100 fra Canon, et lille kompakt HD-videokamera, så netop så spændende ud, at vi valgte at tage det ind på vores testsider.

Som allerede skrevet, så er det et HD-kamera (1920x1080) med hele 8 Megapixel. Det har optisk billedstabilisering, autofokus og naturligvis er det baseret på Canons egen billedbehandlingschip Digic DV III.

For lige at blive ved det åbenlyse, så er der indbygget lys, som både kan slås til automatisk, når der ikke er lys nok, eller du kan selv slå det til, hvis du ønsker at tilføje mere lys til det, du filmer. Det er et dejligt kompakt kamera, der ligger godt i hånden, og den udklappelige skærm giver et godt billede af det, du filmer.

Let at komme i gang

Det var ingen sag at komme i gang med at bruge Legria. Vi måtte godt nok lige vente et par timer på, at batteriet var ladet op, men derefter var det bare at tilslutte batteri, sætte et SD-kort i så vi havde noget at optaget på, og så ellers komme i gang. Naturligvis er det lige vigtigt at sørge for, at det er et SDHC-kort, som er hurtigt nok til at følge med kameraet. Legria findes også i en version med indbygget harddisk, men den version testede vi ikke. Funktioner på de to kameraer er i øvrigt ens.

Det er lige værd at bemærke, at man lige bør initialisere kortet første gang det skal bruges, og hvis kameraet ikke selv foreslår det, så brug menuen til at få det klaret. Men herefter er det så bare om at komme ud og filme.

Kameraet er klar til at filme på ganske få sekunder, og hvis du intet gør, så er det sat på de automatiske indstillinger. Det er dog muligt selv at bestemme indstillingerne påkameraet, så du for eksempel kan optage i biograf-tilstand, eller portræt-tilstand. Hvidbalancen kan du også selv bestemme, og du kan justere på farvebalancen. Masser af muligheder som du bør lege med, for at sikre dig, at du får netop de film du ønsker.

Netop som du tror, at du har været alle indstillingerne igennem, så er der endnu et punkt med navnet ”menu”. Herinde kan du stille på kameraets inderste funktioner, og du bør være meget forsigtig, inden du roder alt for meget i den del af kameraet. Men for den garvede fotograf er det et sandt overflødighedshorn af muligheder.

Fra kamera til harddisk

Vi testede så kameraet med forskellige indstillinger, og fandt at det var dejligt let at bruge. Nu var det så tid til at få vores kunstneriske udfoldelser over på harddisken, så vi kunne se, hvad vi egentlig havde fået i kassen.

Hertil benyttede vi den medfølgende software, der hurtigt viste sig at være rigtig udmærket til formålet. Det er naturligvis ikke den mest avancerede software der findes, men den hente let film fra kameraet over til harddisken, og det er muligt at redigere i den, og derefter brænde dvd’er eller blu-ray skiver med den software.

Alt i alt har det været en meget positiv oplevelse med Legria HDS100, det er absolut et videokamera, vi godt selv kunne bruge i fremtiden.