Home » AOD Pro » Små virksomheder kan spinde guld på big data
Små virksomheder kan spinde guld på big data

Små virksomheder kan spinde guld på big data

Share

Mindre virksomheder udnytter ikke potentialet i big data og IoT. Nyt samarbejde viser lovende løsninger, der kan blive over 35 milliarder kroner værd.

AI, big data og IoT kan være milliarder værd og skabe redskaber til at effektivere driften i en virksomhed. Mange mindre virksomheder (smv’er) har dog hverken viden, kapacitet eller færdigheder til at høste gevinsten. Et nyt, stort projekt har vist en løsning.

Innovativ brug af Big Data – som projektet hedder – er et samarbejde med 27 smv’er på tværs af 11 brancher, de fleste med placering i Midtjylland. I projektet er deltagerne blevet tildelt konkret viden og værktøjer til at bruge big data, så de kan styrke og udvikle mulighederne. Resultaterne er lovende, forklarer organisationen bag projektet, der ser et større perspektiv i projektet, fordi Danmark er et smv-land med 300.000 små og mellemstore virksomheder.

Se også:  Stort dansk datacenter lægger 7000 kvadratmeter til

”Mindst tre innovative virksomheder har på nuværende tidspunkt som følge af projektet sendt produkter på markedet, mens yderligere mindst ni innovative virksomheder har udviklet koncepter til markedet,” siger Peter Andersen, projektleder i Innovativ brug af Big Data.

Forbedringer kan høste milliarder

Eksemplerne på færdige produkter er forskellige. Blandt dem er Digital Revisor, et onlineværktøj som hjælper smv’er med at indberette skat. Andre eksempler er styring af tid og økonomi i forbindelse med konstruktion af 3D-bygningsmodeller samt analyse af retina for at forbygge øjensygdomme.

Værktøjerne er på hver sin måde tids- og pengebesparende. Innovationsfonden under Uddannelses- og Forskningsministeriet har beregnet, at hvis smv’er på denne måde kan realisere nye datadrevne forbedringer gennem AI, big data og maskinindlæring, kan det betyde, at Danmark kan tilføje 35 milliarder kroner til sit BNP inden for 10 år.

Se også:  Teknologi skal sikre små virksomheders fremtid
Udnyttelse af data

Fælles for mange af de deltagende virksomheder er, at de har haft maskinindlæring som fokus, og at de bruger data i deres forretning. På egen hånd havde de ikke viden til at udnytte mulighederne fuldt ud, forklares det.

Det fireårige projekt Innovativ brug af Big Data består af flere vidensinstitutioner og deltagere fra erhvervslivet. Projektet været støttet af blandt andre EU-fonde.


TAGS
big data
smv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S