Home » Gratis software » Slut med stavefejl
Slut med stavefejl

Slut med stavefejl

Share

tinySpell korrigerer dine stavefejl i hvilket som helst Windows-program

Vi er vant til at få hjælp med stavningen i Word og andre veludviklede skriveprogrammer, men vi skriver også tekster, når vi er på nettet og anvender mange andre former for pc-værktøjer. En universel stavekontrol, som dækker alle Windows-applikationer, kan derfor være en god hjælp, hvis du vil være sikker på, at stavningen er i orden.

Det er netop, hvad tinySpell tilbyder. Her er tale om et lille program, der tjekker alt, hvad du skriver, siger til, hvis der er fejl, og kommer med forslag til alternativer. Som udgangspunkt kører det i alle programmer, hvor der ikke i forvejen er stavekontrol, men du kan også selv indstille, i hvilke programmer det skal aktiveres eller deaktiveres.

Se også:  Gratis: 4 fantastiske programmer, der ikke koster en krone

Programmet kommer med et lille blip, når der er staves forkert, og du kan højreklikke på ordet for at se den korrekte stavemåde eller alternative ord. Hvis programmet reagerer på et ord, som er stavet rigtigt, men som det ikke kender, kan du også tilføje det til ordbogen, så tinySpell ikke melder fejl, næste gang du skriver det. Vil du tjekke et enkelt ord, kan du desuden åbne et lille vindue, hvor du skriver det, og få at vide, om det er stavet korrekt.

tinySpell er således et nyttigt værktøj, som kan spare en del besvær, når du skriver tekster andre steder end i de store tekstprogrammer. Eneste ulempe er, at det desværre ikke forstår dansk, men kun har engelsk ordbog. Det begrænser umiddelbart dets anvendelighed en del, men hvis du tænker på, hvor tit man egentlig skriver engelske ord, og hvor ofte det netop er engelske betegnelser, man har brug for at slå op, giver programmet ganske god mening, også på en dansk computer.

Se også:  Fire fede og gratis programmer udvalgt af AODs redaktion


TAGS
AOD Download
stavekontrol
Tekstbehandling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S