Home » Transport » Slut med lån til nye benzin- og dieselbiler hos dansk bank – kun elbiler finansieres
Slut med lån til nye benzin- og dieselbiler hos dansk bank – kun elbiler finansieres

Slut med lån til nye benzin- og dieselbiler hos dansk bank – kun elbiler finansieres

Share

Et rungende nej! Det er hvad der fremover møder kunder, der ønsker at låne til en ny benzin- eller dieselbil gennem Merkur Andelskasse. Som det første pengeinstitut i Danmark, siger pengeinstituttet helt stop for lån til køb af nye fossile biler. Og Merkur opfordrer andre banker til at gøre det samme

Selvom regeringen har fastsat et mål om et total stop for salg af alle nye diesel- og benzinbiler fra 2030, så udgør elbilsalget kun stadig en meget lille andel af det samlede bilsalg – 2,4% i 2019 – så der er rigtig lang vej igen.

Det vil Merkur Andelskasse nu gøre noget ved.

For at sætte mere skub i udviklingen sætter Merkur Andelskasse, som det første pengeinstitut herhjemme, ind med større krav til kunderne, der derfor får et blankt nej fra andelskassen til finansiering af nye fossile biler. Direktør Charlotte Skovgaard siger:

”Sammen med vores kunder, vil vi hele tiden gå forrest mod det mest bæredygtige valg. Målet er hele tiden at skubbe på udviklingen. Det gør vi nu ved at sige nej til at finansiere nye benzin- og dieselbiler. Også selvom det måske ikke er populært og kan koste kunder på den korte bane. Merkur har altid arbejdet for den grønne omstilling, og det bliver vi ved med.”

Se også:  Sonys vilde elbil rammer gaderne i år

Charlotte Skovgaard opfordrer andre banker til at gøre det samme, hvis der for alvor skal skub i den bæredygtige omstilling:

“Vi pengeinstitutter har en stor rolle at spille i forhold til den bæredygtige omstilling. Vi kan kanalisere penge i en mere bæredygtig retning – som f.eks. til elbiler, og ved at gøre det billigere og mere attraktivt for forbrugerne at låne penge til elbiler, end til fossile biler. Sådan kan vi skabe udvikling. Men vi kan f.eks. også undlade at låne penge til den fossile industri. Bæredygtig udvikling sker der hvor pengene er. Det er i virkeligheden meget enkelt,” siger Charlotte Skovgaard.

Jo grønnere, jo billigere

For yderligere at bevæge udviklingen i retning mod mere miljørigtige valg, er det i Merkur derfor billigst at låne til køb af en elbil, mens et lån til en plugin-hybridbil er dyrere. Jo mere grøn, jo billigere. Merkur vil ud fra en bæredygtighedsbetragtning stadig finansiere køb af de mest energirigtige brugte fossilbiler, fra energiklasse A til A+++, men prisen på disse lån er markant højere end til elbiler, og lånene vil blive helt udfaset i takt med, at den eksisterende bilpark er udtjent og bliver udskiftet.

Se også:  Kildemoes City El Center [TEST]: Nem og velkørende allround-cykel

”På kort sigt er det mere bæredygtigt at bruge de eksisterende biler til de er udtjent, end det er at producere nye, også selvom de kører på el. Derfor kan du her og nu stadig godt låne til en brugt benzin- eller dieselbil, men kun til de allermest brændstoføkonomiske. Men vores mål er at sige fuldt og helt stop for finansiering af alle fossile biler, uanset energimærkning,” siger Charlotte Skovgaard.

Danmarks største bæredygtige pengeinstitut

Bæredygtighed er for alvor kommet på danskernes dagsorden, hvilket betyder, at stadig flere banker tilbyder enkeltstående produkter med en bæredygtig profil. Merkur Andelskasse er dog stadig det største pengeinstitut herhjemme med en 100% bæredygtig profil, både hvad angår udlån og investeringer:

”Mange af vores kunder har valgt os, fordi de ønsker et bæredygtigt alternativ til de øvrige banker. De ønsker, at deres penge skal give mening – og vælger derfor en bank, som er grøn i sit DNA – og hvor hele forretningsmodellen er bygget op om at sikre en mere bæredygtig verden,” siger Charlotte Skovgaard.


TAGS
bank
elbil
elektriske transportmidler
økonomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S