Home » AOD Pro » Slut med ikke at kunne finde dokumenterne – dansk firma til undsætning
Slut med ikke at kunne finde dokumenterne – dansk firma til undsætning

Slut med ikke at kunne finde dokumenterne – dansk firma til undsætning

Share

Danske Raffle.ai har udviklet en søgemaskine baseret på kunstig intelligens, som skal hjælpe virksomheder med finde informationer hurtigere og dermed spare tid og ressourcer

Virksomheder over hele verden bruger alt for meget tid på at lede efter dokumenter og informationer internt, og det koster tid og dermed penge. Det mener den danske virksomhed Raffle.ai, som har udviklet en ny løsning baseret på kunstig intelligens, der skal hjælpe virksomheder, ikke mindst danske, med at finde deres data hurtigere og nemmere.

Det er lykkedes Raffle.ai at hente 18 millioner dollar i ny egenkapital fra den amerikanske venturefond K1 og fra Vækstfonden.

Når der er så stor interesse for denne type løsning, så skyldes det, at orden i dokumenter er af afgørende betydning for de fleste virksomheder, men at det slet ikke er så nemt, som det lyder.

Dokumenter alle vegne

”Hvis det var muligt, så skulle virksomheder have styr på deres dokumenter. Men folk har dokumenter alle vegne og gemmer de forkerte steder. Det har taget 50 år med content management-systemer, og det er bare ikke lykkedes særlig godt,” siger Suzanne Lauritzen, CEO og stifter af raffle.ai, til AOD PRO.

Se også:  Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud

Samtidig findes dokumenter i forskellige, adskilte systemer, for eksempel på computerens fildrev og i mail-systemet.

”Det betyder, at du skal vide, hvor det ligger og i hvilket system. Det svarer til, at du dropper Google og kun vil gå direkte ind på hjemmesider fremover,” pointerer Suzanne Lauritzen.

Nogle ansatte bruger 20 procent af deres tid på at søge information frem, forklarer Susanne Lauritzen.

Nogle ansatte bruger 20 procent af deres tid på at søge information frem, forklarer Susanne Lauritzen.

Det giver ekstra arbejde. For ansatte i virksomheder genopbygger data fra bunden – reproducerer dem – hvis de ikke kan finde det, som de leder efter, for eksempel skabeloner til brevpapir og PowerPoints.

Suzanne Lauritzen henviser til undersøgelser, der viser, at mange medarbejdere bruger op mod 20 procent af deres tid på at søge information frem.

”Hvis du ikke ved, hvor du skal lede, eller hvad du leder efter, så hjælper det ikke at virksomheden har organiseret filerne, og det er den hverdagsvirkelighed, vi vil hjælpe med at gøre nemmere,” fortæller Suzanne Lauritzen.

Til små og store virksomheder

Umiddelbart kan det lyde som overkill med et søgesystem baseret på AI, medmindre virksomheden er af den større slags. Men det er dog ikke tilfældet, fortæller Suzanne Lauritzen.

Se også:  Kunstig intelligens er fremtidens største sportsstjerne

Hun forklarer, at Raffle.ai tilbyder en gør det selv-løsning rettet direkte mod smv-markedet, og hun mener, at den passer perfekt til det danske marked.

”Det er en klassisk software as a service-løsning, hvor prisen er ganske overkommelig. Man bør selvfølgelig lave en ROI-beregning, men vi kan se, at selv små virksomheder har glæde af at tage et skridt op ad teknologi-stigen med bedre søgefunktioner, både internt og eksternt. Gevinsterne er de samme for de små som for de store virksomheder,” fremhæver Suzanne Lauritzen.

Færre kundehenvendelser

Hun vurderer, at Raffle.ai kan reducere en tredjedel af opkaldene og kundehenvendelserne til en virksomhed, og at den typiske bounce-rate på hjemmesider kan halveres, fordi brugerne får svar på det, de søger efter.

Ifølge Suzanne Lauritzen kræver det ikke nogen speciel it-viden at komme i gang med Raffle.ai.

”Det kræver ikke konsulenttimer fra os. Det er typisk webmasteren, der klarer det hele ved at installere en stump kode. Det er niveauet af den it-viden, der kræves. Så små virksomheder kan sagtens selv implementere det,” slutter Suzanne Lauritzen.


TAGS
AI
Dokumenthåndtering
Kunstig intelligens
søgemaskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S