Nu er det slut med dyre roaming-afgifter – brug mobilen frit i EU

Nu er det slut med dyre roaming-afgifter – brug mobilen frit i EU

Share

Fra i dag kan du frit bruge mobilen i EU uden at blive flået. Afgifterne på roaming er fjernet, der er dog alligevel nogle ting du skal være opmærksom på, inden du surfer løs i udlandet

Nu er det endelig muligt at hive mobilen op af lommen, når du lander i et fremmed land, uden at frygte for en kæmpe regning, når du kommer hjem. Langt om længe nåede EU-politikerne nået frem til en aftale, der betyder, at du fra i dag af kan bruge mobilen frit inden for EUs grænser.

Der er dog visse ting du skal være opmærksom på. Sagen er nemlig at det stadig kan koste kassen at bruge de udenlandske telemaster. Det er bare ikke dig, der betaler for, det er dit teleselskab. Og de forsøger at hive pengene ind igen ved forskellige krumspring.

Se også:  Pristjek: Her får du det billigste mobilabonnement med data i EU
Højere priser og roaming-loft

Mange har valgt at hæve den månedlige pris på abonnementer, typisk med omkring 20 kroner. Nogle vælger også at sætte et loft på meget data du kan bruge i udlandet om måneden, eksempelvis 5 GB.

Hos visse teleskaber er desuden sket en opdeling af abonnementer med og abonnementer uden roaming. Det er derfor en god idé at tjekke dit abonnement, se hvad der egentlig inkluderer, inden du begynder at bruge mobilen i udlandet.

Her er en oversigt over danske abonnementer med roaming og priserne på dem: Her er mobilabonnementerne du kan bruge i EU

Del denne