Det er slut med DAB fra oktober

Det er slut med DAB fra oktober

Share

1. oktober 2017 skifter det digitale radioformat DAB til DAB+. Ældre DAB-radioer kan ikke modtage det nye radiosignal, så det er tid til at tjekke, om din radio skal udskiftes. Læs her, hvordan du gør

Til trods for medieudviklingen er det gamle medie, radioen, et medie, vi danskere elsker. Ifølge Gallup lytter 92 % af danskerne til radio ugentligt og i gennemsnit lytter danskere til radio næsten to timer om dagen. Mange danskere lytter til radio på en digital DAB-radio. Dette format overføres til DAB+ 1. oktober 2017, som giver plads til yderligere 12 landsdækkende radiokanaler. Lige nu er der kun plads til seks.

Det nye format betyder, at DAB-radioer der er købt før 2011 ikke længere kan bruges til digital radiolytning. Det er cirka 300.000 DAB-radioer, der må stille træskoene ved formatskiftet. Du kan teste om din radio er DAB+-kompatibel ved at tjekke, om din radio kan høre DR’s radiokanal P4. P4 kan nemlig kun høres på en DAB-radio, der kan modtage DAB+. Så kan du høre P4 på din DAB-radio, er din radio klar til, at det digitale radiosignal skifter 1. oktober. DAB+ giver dig mulighed for at lytte til endnu flere kanaler.

Se også:  Stortest: Radio på den enkle måde

“DAB+ og digital radio er fremtiden. Ligesom vi har flyttet os fra flow-tv til TV-on-demand, så erstattes det traditionelle radiosignal med DAB+ og digitale løsninger, der giver folk mulighed for at lytte til præcis de radioprogrammer de vil, hvor og når de vil. DAB+ giver mulighed for et meget større og bredere udvalg af radiokanaler, som gør, at man kan skræddersy sit radioforbrug,” udtaler Tobias Enné, talsperson for kampagnesekretariatet Mere Radio.

Praktisk information

– 1. oktober 2017 overgår det digitale radioformat DAB til DAB+
– DAB+-formatet giver plads til yderligere 12 landsdækkende radiokanaler, og formatskiftet beror på en mediepolitisk beslutning
– For at kunne høre DAB-radio efter 1. oktober skal du sikre dig, at din radio understøtter det nye format DAB+
– En ældre DAB-radio, som ikke kan modtage DAB+, kan ikke anvendes som DAB-radio efter 1.
oktober

Se også:  Ruark R1 Mk3 [TEST]: Digital radio på den enkle måde
Del denne