Home » Router » Sluserne er åbnet
Sluserne er åbnet

Sluserne er åbnet

Share

Linksys WRT610N Simultaneous Dual-band Router er en af de nye, trådløse netværks-produkter, som har fået WiFi Certified n-stemplet. Det betyder bedre ydelse.

”Nyt design?” er det første, du tænker, når du åbner pakken med Linksys WRT610N-routeren. Og ja, det er en ny indpakning, med antennerne pakket godt væk inde i kassen.

Den er af blanksort plastik – perfekt til at tiltrække støv – og med blå dioder.
Designet indeni er også forandret, da det er en trådløs router, som er udstyret med den nye og officielle WiFi Certified n-teknologi.

Før blev den kaldt 802.11n Draft, men nu har man efter flere år endelig fået en reel, afsluttet standard.

Selve opsætningen går som en leg. Linksys har gjort udmærkede fremskridt i at lave opsætningen af deres produkter nem. Du får endda gemt en lille fil på skrivebordet med password-oplysninger, det er service.

Bag på er der GigaBit-forbindelser og et USB-stik for at tilslutte en ekstern harddisk, som nu kan tilgås via netværket.

Desværre kan du ikke tilslutte en USB-printer, hvilket ville have været genialt. Så behøvede du jo ikke starte din stationære pc for at printe fra den bærbare.

Se også:  Guide: Sæt tempoet op i dit kablede netværk

To netværk

Dual-band routeren kan køre med to netværk ad gangen, og det er den feature, vi er mest pjattet med. Bor du i tæt bebygget område, har du måske bemærket, at der er fyldt godt op med trådløse netværk.

Dit, naboens, genboens, forretningen overfor – alle dukker op. Det skaber støj, og det er fordi, vi alle sammen trænges om den samme lille frekvens på 2,4 GHz.

Med den ny standard åbnes der også for 5 GHz, og det område er stadig ganske tomt. Under installationen opretter WRT610N netværk på begge af disse frekvenser – du er nu den stolte ejer af hele to trådløse netværk.

Et på den gamle frekvens, så dine ældre netværksenheder kan komme til, og så et på 5 GHz, der er forbeholdt nye apparater, som eksempelvis nyere bærbare, mediecentre og eksempelvis PlayStation 3.

Lækker oplevelse

Netop det var planen: Streame en film fra computeren over på PlayStation 3 via 5 GHz-båndet, mens vi beholdt vores almindelige computerbrug på 2,4 GHz. Det kørte som en leg.

Se også:  Wi-Fi 6 er kommet – og hvad så …?

Mens filmen blev afviklet kunne vi konstatere, at der var fuld båndbredde på 2,4 GHz. Sådan skal det jo være! I testperioden oplevede vi ingen udfald i forbindelsen med nogle af vores trådløse enheder, hvilket er en sjælden ting.

Men tiden vil vise, hvor stabil WRT610N er. Helt stabil er dog ydelsen på trafikstyring, som er indbygget. Med den kan du være sikker på, at trafik der kræver ”sprød ping-tid”, som eksempelvis din eller sønnikes World of Warcraft-spil, så også får det.

Det er alle tiders i en husstand, hvor flere skal deles om den samme ADSL-forbindelse, som i vores båndbredde-middelalderland jo oftest er den største flaskehals.

Det er ikke ofte, man ønsker, at man var svensker. Men lige når det drejer sig om 100Mbit-opkoblinger til ingen penge, som svenskerne har, gør man!

WRT610N hører ikke til blandt markedets billigste eller hurtigste, men vores indtryk er, at blandingen af features og ydelse giver en god og solid router til blandet hjemmebrug.

Routeren har følgende tilslutninger: 4 x Gigabit, USB-disk, 802.11 abcg og n.


Linksys WRT610N
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
dual-band
linksys
wifi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S