Home » Bærbar computer » Sløv designer bærbar
Sløv designer bærbar

Sløv designer bærbar

Share

Acers nye TravelMate serie af bærbare pc’er er flotte, har
masser af batterilevetid og er en fryd at arbejde på. Men der er ikke meget at
råbe hurra for omkring ydelsen

Acer har sendt en ny serie bærbare computere på nettet. Deres TravelMate har et meget elegant design, og der er ingen tvivl om, at der er lagt mange udviklingskroner i batterilevetiden.

Begejstringen var da også umiddelbar høj på redaktionen. Men vores benchmark-test trak hurtigt begejstringen noget ned. Det er dog stadig en meget flot bærbar, og en vi gerne ville ses i selskab med.

Et skridt tilbage

Men inden vi går i gang med at kigge benchmarks efter i sømmene, så lad os lige lure lidt nærmere på TravelMate TM8571G. Den er udstyret med en 15,6” skærm i ægte 16.9-format og et ATI Mobility Radion grafikkort med op til 1752MB hukommelse. Se, det lyder jo godt. Det samme gør de 4GB hukommelse, som computeren er udstyret med – for ikke at tale om den 320GB store harddisk og det indbyggede 802.11a/b/g/Draft-n netværkskort.

Processoren er en Intel Core 2 Duo SU9400 på 1,4GHz med 800MHz på fsb’en. Det var her, at vi første gang blev lidt mistænksomme over ydelsen, for det er ikke den optimale processor rent ydelsesmæssigt set, men naturligvis så vil den betyde, at laptoppen kører langt på batteriet, der for resten er et seks-cellers Li-ion batteri.

Se også:  Acer ConceptD 3 Ezel [TEST]: Skabt til visuelt arbejde

Vi trådte nu et skridt tilbage og betragtede den bærbare. Som vi allerede har bemærket, har den et godt design, men også en skærm der har et næsten forsvindende genskin og en forbløffende ringe tykkelse. Vægten er heller ikke stor men kommer dog alligevel lige over de to kilogram, hvormed den faktisk bliver lidt for tung at rende rundt med i længden.

Tastaturet er godt, og Acer har formået at presse et fuldt tastatur ned og stadig holde tasterne i fuld størrelse, hvilket slet ikke er dårligt.

En af de detaljer, som vi her på redaktione n sætter stor pris på, er knappen, der slår den touch pad fra, som man ellers bruger til musen. Når du sidder og skriver, er det meget irriterende, når man ender med at skrive et andet sted end der, hvor man troede markøren var, fordi man har strejfet touch pad’en.

Tallene lyver ikke

Men hvor behagelig TravelMate så end er at bruge, så kunne vi ikke komme udenom, at vi også skulle have den igennem vores benchmarks. Vi startede med 3DMark06, hvor laptoppen scorede sølle 2663 3DMarks. Enhver form for tanke på at spille på den, kan godt skydes ned. Den er meget ringe til at flytte pixels på nogen måde.

Se også:  Acer klar med farvestrålende smarthøjttaler

Dernæst sendte vi den igennem PCMark Vantage, der viser mere om, hvor god den bærbare er til kontorapplikationer. Her fik TravelMate 2700 PCMarks, hvilket også er et ret dårligt resultat. Den benchmark viste, at til tv og film er den utrolig dårlig, og den klarer sig heller ikke for godt i produktivitets-delen af benchmarken. Dog fik harddisken rimeligt høje karakterer. Men altså – hvis du skal arbejde med meget andet end Word og Excel på denne laptop, så skal du ikke forvente, at det går stærkt.

Generelt set er det en fin bærbar, der er behagelig at arbejde på, og vi kunne også godt leve med de dårlige benchmarks, hvis prisen var lavere. Men som det ser ud nu, så er prisen for høj til ydelsen.

Men vi måtte lige sende den igennem Battery Eater for at se, om den dog skulle have en god batterilevetid. Her skuffede Acer TravelMate ikke. Med alle batteribesparende funktioner slået fra, klarede den den hårdeste test i hele 3 timer og 10 minutter. Mens den letteste test kørte i 5 timer og 49 minutter, inden batteriet løb tør. Det er faktisk ret godt, og en meget stor formildende omstændighed ved denne laptop.

Helt generelt vil dog stadig vurdere, at den er for dyr i forhold til, hvad du som køber får med dig.


TravelMate Timeline TM8571G-944G32Mn
  • Støj
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

TravelMate er flot designet, har en behagelig skærm og et godt tastatur. Men desværre så er den lidt for tung, og den yder alt for dårligt i vores benchmarks. Den imponerende gode batterilevetid er dog ikke nok til at hæve den ret meget op i vores bedømmelse.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
TravelMate

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S