Home » Hovedtelefoner og højttalere » Slip musikken løs uden kabler
Slip musikken løs uden kabler

Slip musikken løs uden kabler

Share

Sig farvel til kablerne og gå over til trådløs musik. De kabelfri enheder vrimler frem, og det kan være svært at overskue alle mulighederne. Men læs med her og få dit hjem med på den trådløse bølge

På få år har trådløs lyd sprængt rammerne og givet os total frihed, når vi vil lytte til musik. Alt fra tablets til seriøse gulv-højttalere er med på den trådløse bølge, og det er dig, som styrer, hvorfra musikken skal komme, og i hvilke rum den skal afspilles.

En af de største fordele er, at du slipper af med kabler og ledninger. Har du et trådløst netværk, overfører du musik og lyd trådløst fra dine musikkilder til en højttaler. Dermed forsvinder internetkablerne langs gulvet. Køber du en trådløs højttaler, som ud over strøm fra et elstik i væggen kan køre på batterier, forsvinder de elektriske ledninger også.

Du kan sende musikken fra din computer, mobile enheder som tablets og mobiltelefoner eller endda fra en netværksharddisk, der er tilsluttet hjemmets trådløse netværk.

Sådan kommer det frem

For at få trådløs lyd til at virke kræver det, at din lydkilde og din højttaler understøtter en trådløs standard. Den nok mest anvendte trådløse standard er Bluetooth, som findes i alt fra hovedtelefoner til bordhøjttalere. Med Bluetooth kan du sende musik fra en pc, en mobiltelefon eller en tablet til en højttaler. Det er en simpel metode med en fornuftig lydkvalitet.

Se også:  Bose QC Earbuds [TEST]: Fantastisk støjreduktion, ufarlig lyd

Men Bluetooth har en begrænset rækkevidde på omkring 10 meter, så skal musiksignalet længere væk, skal du vælge udstyr, som kan udnytte en anden trådløs standard, Wi-Fi. Flere højttalere på markedet har fået indbygget et trådløst netværkskort, og dermed kan de komme direkte på det Wi-Fi-netværk, de fleste danskere i dag har i hjemmet. Også her kan du sende fra alle typer enheder, som kan tilsluttes det trådløse netværk.

En tredje mulighed er den fikse AirPlay-standard fra Apple. For at udnytte AirPlay kræver det, at musikkilden er et Apple iOS-produkt – for eksempel en iPad – eller at du har iTunes på din computer. Desuden skal den trådløse højttaler være AirPlay-kompatibel.

[pt id=’2028314′ size=’large’ link=’file’]

 

Avancerede muligheder

Et af de bedst udbyggede og mest avancerede, trådløse lydsystemer kommer fra Sonos. Her kan overførslen og andre ting styres med apps på tablets og smartphones. Systemet opretter sit eget trådløse netværk uafhængigt af, om du i forvejen har trådløst netværk eller ej. Har du Wi-Fi, og vil du have din Sonos-enhed på dette net, skal du investere i netværksadapteren Sonos Bridge.

Ved at koble flere Sonos-enheder sammen på netværket opnås den såkaldte multirums-løsning. Her kan køkkenchefen lytte til en klassisk radiostation under tilberedelse af hakkebøfferne, mens teenageren hører heavy fra musiksamlingen på sit værelse. Sonos giver i øvrigt direkte fra højttaleren adgang til Sonos Play med oceaner af musik.

Men trådløs lyd findes i mange former. Du behøver ikke eje et komplet Sonos-system eller et par store, fancy gulvhøjttalere. I princippet kan alle lydkilder gøres trådløse, hvad enten det handler om musik på din computer, på din smartphone eller din tablet. Det kræver blot de korrekte standarder og et godt netværk. Også antallet af kilder vokser støt, da nogle hi-fi-produkter som subwoofere og receivere er kommet med på den trådløse bølge.

Se også:  B&O Beoplay H9 [TEST]: Gennemført klasse-design

Trådløs lyd kan også være mobil. Små, bærbare højttalere fra for eksempel Bose og Creative modtager nemlig lyd og input trådløst via standarderne AirPlay og Bluetooth. På den måde får du nemt musikken til at spille i sommerhuset eller på bilferien. Disse mobile højttalere findes i alle størrelser, i forskellige prislejer og kvalitet.

Den lille enhed er højttaler og forstærker i ét, og den streamer lyd og musik fra computere til netværksharddiske. Play:3 vejer et par kilo og er nem at placere, da den kan stå både vandret og lodret eller monteres på væggen.

Ved at omdanne den enkelte stereohøjttaler til en monohøjttaler, kan to stk.Play:3 give et mere komplet stereo-lydbillede. Play:3 er ikke kræsen, og den tager gerne tabsfrie lydformater såsom Apples Lossless, flac og wav. Du kan også styre Play:3 med en smartphone eller via din computer. For at få en ægte trådløs oplevelse kan Play:3 kombineres med netværksadapteren
Sonos Bridge.

Fakta
Type: Aktiv, trådløs højttaler
Online-musiktjenester: Ja
Dimensioner: 132 x 268 x 160 mm
Vægt: 2,6 kg

[pt id=’2028315′ size=’large’ link=’file’]

 

Storebroren til Play:3 er naturligt nok større i form og indhold. Her får du en højttaler med digitale forstærkere hver knyttet til fem højttalere, hvilket giver lyden en tak opad med hensyn til kvalitet og klarhed. Og lyden er endnu mere fyldig lyd.

Ligesom sin lillebror har du via Sonos Play adgang til over 100.000 gratis radiostationer, som du kan streame uden først at tænde din computer. Er din musik gemt i iTunes, kan du tilgå alle numrene via en Apple eller Android-enhed. Sætter du for eksempel en dvd-afspiller eller dit tv til den analoge indgang, sendes lyden ud i alle dine Sonos-enheder. Play:5 kan også fungere som en såkaldt ethernet-switch og give netadgang til for eksempel din spillekonsol.

Fakta
Type: Aktiv, trådløs højttaler
Online-musiktjenester: Ja
Dimensioner: 217 x 365 x 123 mm
Vægt: 4,15

[pt id=’2028316′ size=’large’ link=’file’]

 

Som navnet antyder, er denne Bose-højttaler i tæt familie med Apples økosystem. Den bærbare højttaler modtager trådløst signaler fra diverse Apple-enheder via teknologien AirPlay. Højttaleren tilsluttes dit trådløse netværk og kan derefter sende fyldig, klar lyd ud i dit hjem.

Du behøver ikke være helt afhængig af AirPlay, da systemet har en ekstra indgang til enheder, som ikke benytter denne teknologi. Her kan højttaleren så ikke styres fra en iPad eller iPhone, men du bruger i stedet den medfølgende fjernbetjening. Vil du have lyd i flere rum, kan Bose udvides med et ekstra Soundlink Air-system.

Fakta
Type: Aktiv, trådløs højttaler med AirPlay
Online-musiktjenester: Nej
Dimensioner: 171 x 307 x 10,3 mm
Vægt: 2,1 kg

[pt id=’2028317′ size=’large’ link=’file’]

 

Skal lyd, design og enkelhed gå op i en højere enhed, kommer du ikke uden om B&O. BeoPlay fungerer trådløst via Apples teknologi AirPlay. Ved at forbinde din iPhone eller din iPad overføres musikken gnidningsløst til anlægget, eller du kan bruge BeoPlay som Apple-dock.

Du behøver ikke rejse dig for at styre BeoPlay, da anlægget også kan styres med en fjernbetjening. Via tre indstillinger justerer du lyden, alt efter om BeoPlay er væghængt, står i hjørnet eller er fritstående.

Fakta
Produkttype: aktiv, apple-dock og AirPlay-højttaler,
Online-musiktjenester: Nej
Størrelse: 661 x 239 x 164 mm
Vægt: 4,24 kg

[pt id=’2028318′ size=’large’ link=’file’]

 

Vil du være komplet fri for ledninger og netkabler, så er Bose Soundlink II et bud. Den kompakte højttaler bruger den trådløse standard Bluetooth. Det vil sige, at den ikke kræver trådløst Wi-Fi eller netkabel. Soundlink II kan genoplades, så du slipper for ledninger til kontakten i væggen.

Musikken kan sen-des til højttaleren fra din mobil, fra en mp3-afspiller, en computer eller en tablet. Din lydkilde skal blot understøtte Bluetooth. Soundlink kan også streame musikstationer og håndtere dine spillelister.

Fakta
Produkttype: Bluetooth-højttaler
Online-musiktjenester: Nej
Størrelse: 130 x 240 x 45 mm
Vægt: 1,4 kg

[pt id=’2028319′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
B&O
bose
Højttalere
Sonos
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S