Home » Bærbar computer » Test: Slank ZenBook med flipbar touchskærm
Test: Slank ZenBook med flipbar touchskærm

Test: Slank ZenBook med flipbar touchskærm

Share

Asus ZenBooks har en letgenkendelig designfilosofi med et stramt, men eksklusivt udtryk skabt i metal. Det går igen i Flip UX360C, hvor touchskærmen kan drejes 360 grader om sin akse 

Asus ZenBook Flip findes overordnet set i to udgaver, hvor brugeren kan vælge mellem stort set samme udvalg af hardware, lige på nær processoren. Tykkelsen er også identisk.

Asus ZenBook Flip UX360CA-versionen, som vi har testet, er udstyret med en Intel Core M-processor. Modellerne, hvis modelnavne ender på UA, er derimod udstyret med en Intel Core i5/i7 ultra low voltageprocessor og kan fås med op til 16 GB ram.

Tyst og ret sparsommelig

Der er andre små forskelle, blandt andet har den testede ZenBook Flip UX360CA ikke baggrundsbelyst tastatur, men på plussiden er den fuldstændig lydløs, da der ikke er installeret blæsere.

Vi har med andre ord at gøre med en 2 i 1-bærbar, hvor fokus mest er på batterilevetid i stedet for ydelse. Batterilevetiden angives til at være op til 12 timer for såvel CA- som UA-modellerne.

I daglig brug burde man dog forvente længere batterilevetid af UX360CA-modellerne. Den testede model er dog udstyret med den kraftigste processor i CA-serien, 8 GB ram, og ikke mindst en WQXGA+-touchskærm. I Powermark målingerne nåede vi derfor 6 timer og 12 minutter i produktivitetstesten, samt 4 timer og 43 minutter i den balancerede test. Her trækker især skærmopløsningen ned.

Se også:  Asus Zenbook 14 [TEST]: Kompakt sprinter til spotpris

Vi kører også testen ved balanceret energispareplan. Skærmen kan, da den er meget lysstærk, også sagtens dæmpes mere.

Resultatet er fint, men ikke enestående. Vil man være sikker på markant længere batterileve-tid, skal man vælge versionen med full HD-skærm.

Sprød skærm

Skærmen betyder meget for brugeroplevelsen i en hybrid bærbar, der i samme stund agerer tablet. Her er den testede Asus ZenBook UX360CA i sit es.

Touchskærmen er meget lysstærk og har en meget ‘levende’ farvegengivning med klare farver og en varm tone. Grundet den høje skærmopløsning og en pixeltæthed på 276 ppi, fremstår billedet også meget detaljeret.

Helt i tråd med, at der er tale om en ips-skærm, er betragtningsvinklerne gode. Man kan med fordel lægge skærmen ned på bordet, så flere kan følge med. Dog forudsætter det, at der ikke er problemer med indfaldende lys, det er nemlig en glare-skærm.

Skærmen er hængslet således, at den bevæger sig trinløst. Den er ret god til at holde skærmen oprejst i forskellige hældningsgrader. Vippes skærmen hele vejen rundt forvandles Flip UX360CA til en tablet.

Se også:  Asus ROG G15DH [TEST]: Spil og lir for hele galleriet

Touchbetjning fungerer virkeligt godt og med høj præcision, det er en fornøjelse at benytte touchskærmen. Som en tablet er den lidt tung, trods den kun vejer 1,3 kg. Den betjenes bedst liggende fladt eller med skærmen vinklet.

Præsentabel

ZenBook Flip UX360CA har det klassiske aluminiumslook med det velkendte cirkulære mønster på låget. Samlingskvaliteten er upåklagelig, og kabinettet har en ret høj stivhed.

Trods en tykkelse på blot 13,9 mm føles den absolut solid. Tastaturet har forholdsvis store hovedtaster, disse har en vandring på 1,5 mm og et acceptabelt feedback. Fornemmelsen er dog lidt ‘svømmende’, da tastaturpladen ‘danser’ med, når de midterste taster benyttes.

Clickpad er stort, curserbevægelserne præcise, og multitouch fungerer også med lidt øvelse. Tilslutninger er der også pænt af på denne hybride bærbare.

Således er der både USB-C-port, microHDMI-port samt indbygget kortlæser.

Som sagt er ydelsen ikke det væsentligste her. Processoren scorer dog 34,14 GOPS i SiSoftware Sandras aritmetiske cpu-test. Ikke spektakulært, men nok til normalt brug.

Ssd’en klarer 449 MB/s og 387 MB/s i henholdsvis sekventiel læse- og skrivehastighed. Ikke det vildeste på markedet, men hurtigt.


Asus ZenBook Flip UX360CA-DQ099T
  • Ydelse
  • Batterilevetid
  • Features
  • Skærm
  • Pris
4

Asus ZenBook Flip UX360CA-DQ099T

»Den testede UX360CA er meget mobil og har en rimelig ydelse. Features er gode. 10 Gbit/s over USB-C understøttes dog ikke. Skærmen er i top med virkelig god touch. Dog lidt på bekostning af den potentielle batterilevetid.«

Pris: 11.999 kr.
Skærmstørrelse: 13,3” IPS
Skærmopløsning: 3200 x 1800 pixel
Processor: Intel Core M6Y75
Ram: 8 GB lpddr3 1866 MHz
Grafikkort: Intel HD Graphics 515
Drev: 512 GB SATA 6.0Gb/s M.2 ssd
Tilslutninger: 2x USB 3.0, 1x USB-C (USB 3.0), microHDMI, SD-kortlæser, mikrofon/headset kombistik.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
2-in-1 laptops
Asus
hybrid
Zenbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S