Home » Bærbar computer » Slank gamer fra ROG-regimet overbeviser
Slank gamer fra ROG-regimet overbeviser

Slank gamer fra ROG-regimet overbeviser

Share

Asus ROG G501JW er en typisk eksponent for Republic of Gamer-serien, der omfatter stationære computere, bærbare computere og computerskærme. Resultatet er en meget god bærbar med enkelte mindre udfordringer

Med ROG G501JW slutter Asus sig til rækken af producenter, der producerer stadig slankere gamingbærbare. Det er blevet in at have mindst én slank gamingbærbar i porteføljen, det er naturligvis betinget af den teknologiske udvikling som muliggør dette. Men hver gamingbærbar i den slanke kategori har naturligvis sit eget særpræg.

Asus ROG G501JW er typisk for ROG-produkterne holdt i sort med staffering bestående af røde linjer, der i dette tilfælde begrænser sig til en rød linje, der løber langs yderkanten af hele skærmrammen samt en tilsvarende rundt om den integrerede clickpad.

Velbygget gamingbærbar med mange kvaliteter til gameren, der vægter mobilitet højere end rå ydelse.

Den bærbare er fremstillet af børstet aluminium og plastik, samlet i et tyndt kabinet, der blot er 20,6 mm tykt og vejer 2,03 kg. Samlingskvaliteten virker overbevisende. Det er i sandheden en mobil gamingbærbar, der er egnet til at tage med på farten.

Stærk med effektiv køling

Asus ROG G501JW er udstyret med en stærk firkernet processor på 2,60 GHz, hvor enkelte kerner kan nå en taktfrekvens på 3,60 GHz, hvis det er nødvendigt. Processoren har en TDP på 47 watt, og Hyper-Threading understøttes.

Se også:  Asus Zenbook Flip S [TEST]: Flip-maskine med skarp skærm

Det anvendte Nvidia GeForce GTX960M grafikkort er et kraftigt DirectX 11 grafikkort i den øvre mellemklasse, den har 4 GB dedikeret gddr5-hukommelse, GPU Boost 2.0 der kan øge grafikkortets ydelse automatisk indtil en fastlagt temperaturgrænse nås.

Alt dette betyder, at der udvikles en del varme, når det går hedest for sig, hvilket jo er en udfordring i en bærbar computer, der er så tynd som G501JW er. Asus har løst dette problem virkeligt godt, den bærbare er selvsagt ikke sagte, når kølingen for alvor går i gang, til gengæld er den effektiv.

I forhold til hvad den bærbare udsættes for, så bliver den bærbare ikke specielt varm, varmen holdes i høj grad væk fra brugerens hænder. Det er godt gået, når man tænker på, hvor tynd den i realiteten er.
Løsningen kaldes Hyper Cool, den består af to uafhængige blæsere, der anvendes sammen med køleprofiler af kobber for bedre varmebortledning.

Glimrende konstruktion

Asus ROG G501JW skulle kunne fås i flere udgaver, den testede udgave er udstyret med et ips-panel i full HD-opløsning. Det er ikke en touchskærm, til gengæld er skærmoverfladen semi-mat, så reflektioner i høj grad undgås.
Konstruktionen virker solid, der er baggrundsbelyst tastatur med rød LED-belysning, der kan slås fra, samt justeres i niveau. Det gør det let at finde tasterne i mørke, de fire WASD-piletaster er specielt markerede for ekstra synlighed.

Se også:  Asus Zenbook 14 [TEST]: Kompakt sprinter til spotpris

Tastaturet er i det hele taget bekvemt at bruge med en god responsiv fornemmelse og semi- lang vandring. Clickpad føles behagelig i brug med en tilpas stram touch, den er også ret god.

I brug overbeviser G501JW og leverer en brugeroplevelse, der ikke skuffer. Den vil være et godt bud til en gamer, der ikke har brug for den ultimative ydelse. Trods at den bærbare er ret stærk, er grafikkortet ikke til de tungeste udfordringer.
Prismæssigt ligger den også lidt højt i forhold til konkurrenterne.

Ikke til FPS for fuld skrue

Asus ROG G501JW er en glimrende gamingbærbar, den er dog ikke så meget til krævende FPS-shooters, den er mere til strategy-, RPG-, MMOG-spil eller lignende, hvor grafikken er lidt mindre krævende således, at man altid kan være sikker på at opnå en flydende spiloplevelse.
G501JW er ganske veludstyret, der er 802.11ac Wi-Fi og adgang til ganske vist beskedne 100 Mbit/s ethernet via USB-adapter.

Batterilevetiden holder sig inden for det fornuftige, 4 timer 44 minutter i Powermarks produktivitetstesten, og 2 timer 32 minutter i den mest krævende entertainment-test.


Asus ROG G501JW
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

ROG G501JW er en velbygget gamingbærbar med kraftig ydelse og et mere end kapabelt grafikkort. Godt tastatur, gode løsninger og en god skærm, der er særlig velegnet til gaming. Den er ikke til de vanskeligste spil, den kan støje lidt og er nok en anelse for dyr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus
Bærbar computer
Gamingbærbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S