Home » Skærm » Slank computerskærm med et tvist eller to
Slank computerskærm med et tvist eller to

Slank computerskærm med et tvist eller to

Share

AOC i2473Pwy understøtter ikke touchbetjening, til gengæld fremstår skærmen meget slank. Billedet er flot, og der er højttalere i foden

AOC i2473Pwy er en interessant 23,8″ computerskærm. Den anvender et AH-ips-panel, og skærmopløsningen er full HD, altså 1920 x 1080 pixel. Formatet er således 16:9, men alt dette er for så vidt ganske normalt.
Der er dog et par detaljer, hvor skærmen afviger lidt fra flertallet af tilsvarende skærme. Normalt er skærme med et AH-ips-panel kendetegnet ved, at de tilsyneladende ingen skærmramme har på tre af siderne.

Normalt har de et fritsvævende ”look”. Specielt i slukket tilstand, hvor skærmen synes at hvile i bundrammen som på en anden dockingstation.
AOC har valgt en anden tilgang til i2473Pwy. Her er de tre ydre kanter af skærmen, der normalt på en AH-ips-skærm fremstår mørke selv i tændt tilstand, næsten fuldstændigt dækket af en meget tynd, lysegrå skærmramme, der går ind over panelet.

Det giver en mere traditionel fremtoning, hvor det fremhæves, at skærmrammen er ekstra tynd. Det ses specielt, når skærmen er tændt. I realiteten er skærmarealet nøjagtig det samme.
Designkonceptet kaldes razor. Skærmen er også ret tynd set fra siden, hvor den i en blød bue gradvis bliver tykkere mod midten. Bagsiden er sort med et vævet mønster.

Se også:  Tag skærmen med dig - AOC lancerer bærbar 15,6”-touchskærm

Det er en præsentabel skærm på trods af det faktum, at foden er stor og ret så voluminøs. Det er den også nødt til at være, for det er her, at tilslutningerne er placeret. Det er desuden også her, at de to 7 watt højttalere fra Onkyo er monteret.

Glimrende panel

Kendetegnende for paneltypen er der tale om en computer-skærm med en glimrende billedkvalitet. Skærmen har en lysstyrke på 250 cd/m2, hvilket er rigeligt til at have et meget lysstærkt billede.
Der kan vises 16,7 millioner farver, vel at mærke ved en høj farve-nøjagtighed. Det statiske kontrastniveau er 1000:1, det dynamiske 50.000.000:1.

Kontrastniveauet er også ganske flot. Specielt, hvis man ændrer på skærmindstillingerne, til man er tilfreds. Responstiden er 5 ms grå-til-grå. Skærmen må også siges at være ganske egnet til filmfremvisning.
Som vanligt for paneltypen har skærmen meget flotte betragtningsvinkler. De er angivet til 178 grader vertikalt og 178 grader horisontalt. Fakta er, at skærmen tager sig flot ud fra alle vinkler.

Se også:  AOCs nye gamerskærm er ligeså bred som to 27"-skærme side om side

Multi facettet

AOV i2473Pwy er måske ikke den mest ergonomiske skærm. Den kan vippes tre grader frem og 20 grader tilbage, det er alt. Der er HDMI-indgang, VGA-indgang, audio og hovedtelefonstik på bagsiden af foden. Det er ikke voldsomt, men der er trods alt forskellige tilslutningsmuligheder.

Skærmen understøtter såvel MHL via HDMI, samt Miracast for trådløs visning af indhold fra Android-enheder. Oversiden af foden røber tilstedeværelsen af de to Onkyo-højttalere: Den er nemlig beklædt med højttalerstof.

Højttalerne giver skærmen et væsentligt løft lydmæssigt i forhold til almindelige TFT-skærme med indbyggede højttalere. Lyden er kraftigere med lidt mere ”krop”, og der kan spilles ret højt.

Menuen til styring af den udmærkede osd-menu er på foden, og selve styringen er fin. Der medfølger også et alternativ program til ændring af indstillingerne, et strømstyringsprogram samt et ufuldstændigt oversat program til opdeling af skærmen i flere mindre skærme.

Strømforbruget er 12,2 watt til 23,6 watt alt efter skærmmodus.


AOC i2473Pwy
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Diskret skærm med smalle rammer. Skærmen fremstår flot ,også når det gælder billedkvaliteten. MHL og Miracast samt god lyd for en fladskærm at være. Lille minus, at panelet kan bevæge sig en anel-se i forhold til skærmrammen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOC
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S