Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Skype for Business er nu tilgængelig

Af Jakob D. Lund, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Over 300 millioner forbrugere anvender i dag Skype til at kommunikere med venner og familie på tværs af landegrænser. Over 100 millioner mennesker bruger Lync til erhvervsbrug – lige fra beskeder til telefoni og møder med lyd, video og deling af dokumenter. De to platforme smelter nu sammen til Skype for Business, skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Virksomheder får dermed adgang til det bedste fra begge verdener – den genkendelige brugergrænseflade fra Skype og funktionaliteten, stabiliteten og sikkerheden fra Lync. Skype for Business er en bedre og mere intuitiv version af Lync som kommunikationsplatform, der automatisk
giver brugerne opdateringer og bedre integration i Office 365.

Skype for Business-klienten er nu tilgængelig i en testversion, hvilket giver danske virksomheder mulighed for at afprøve den nye version og forberede sig til implementering i hele virksomheden. Skype for Business blev automatisk udrullet til Office 365-brugere den 14. april og kommer i form af en ny klient, ny server og opdateringer til Office 365-oplevelsen.

Niels Kjelstrup, produkt marketing manager, udtalte: ”Vi forventer, at Skype for Business vil ændre virksomheders måde at kommunikere på og åbne op for et helt nyt publikum bestående af millioner af Skype-brugere, der ligger uden for den normale gruppe af forretningskontakter. Skype for Business forener det bedste fra begge verdener – uden at kompromittere sikkerhed og funktionalitet.”

Forretningsfunktioner fra Lync i en Skype brugerflade

Skype for Business udnytter fordelene ved Skype og bibeholder således brugerfladen og de velkendte ikoner til opkald, video og afslutning af samtaler. Og selvom man åbner andre applikationer, kan man stadig se sit aktive opkald i et vindue på skærmen. Samtidig har Microsoft videreudviklet Lync-funktionerne til dokumentdeling og telefoni, så man
eksempelvis kan viderestille et opkald ved blot ét klik – frem for de tre klik, som Lync i dag kræver.

Det bliver altså lettere at få kontakt med folk overalt. Lync tilbyder alle-rede i dag instant messaging og lydopkald til Skype-brugere. Skype for Business tilføjer videoopkald og brugerregister, så man nemt kan finde og ringe til Skype-brugere fra enhver pc, tablet eller smartphone.

Eksisterende Lync Server-kunder kan drage fordel af de nye funktioner blot ved at opdatere fra Lync Server 2013 til den nye server, der supporterer Skype for Business – uden at skulle investere i ny hardware. Office 365 kunder får adgang til de nye opdateringer ved en automatisk opdatering og kan se frem til stærkere integration i Office, Exchange og SharePoint. Da kommunikation og samarbejde er forretningskritisk, lever sammensmeltningen af Skype og Lync naturligvis op til høje krav om driftsstabilitet, ydelse og sikkerhed.

Stærkere integration i Office 365 og Windows 10 på vej

Efter sommeren 2015 lancerer Microsoft desuden stemme- og videokonferencer direkte i Office 365, hvilket betyder, at Office 365 vil kunne anvendes til al kommunikation – lige fra e-mail og chat til lyd og video. Man kan ligeledes forvente at se Skype Room Systems tage form via partnerne Creston, Polycom og Smart, hvilket giver helt nye og mere autentiske fysiske mødeoplevelser med videokonferencer.

Derudover vil man via Microsoft Surface Hub, der understøtter Windows 10-apps, få adgang til en fælles storskærm, hvor man kan deltage i møder
og redigere i fælles dokumenter og dermed styrke det digitale samarbejde uanset hvilken enhed, man deltager i mødet fra.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere