Stortest: Skylake-bundkort

Stortest: Skylake-bundkort

Share

Den nye Intel-cpu kræver et nyt bundkort. Hvilket er det bedste? Vi tester 18 af de nyeste

Introduktion af en ny generation af Intel-processorer kræver også ofte et nyt bundkort. Det kan somme tider virke som et irriterende forsøg på at sælge flere bundkort. Men i andre tilfælde er der chipændringer, som virkelig kræver ny hardware. Det gælder for Intels Skylake-serie.

SVAR
Hvorfor kræver Skylake et nyt bundkort?
Den store forskel er, at de nye processorer både understøtter den mere moderne ddr4-standard og ddr 3.
Det betyder effektiv ram med en minimums-hastighed på 2133 MHz som standard. Ram er ikke så vigtig for gaming-ydelsen, men den betyder, at den nyeste generation har indhentet de stærkeste platforme.

Ram? Kedeligt. Er det den eneste grund?
De nye processorer har også et stort overclocking-potentiale, fordi Intel har flyttet teknologi tilbage til bundkortet, herunder spændingsregulatorerne.
De er med til at give Skylake-processorerne deres overclockingevner: Både vores i5- og i7-chips fra K-serien har snildt klaret 4,9 GHz .

Giver selve bundkortene noget nyt?
De fleste i denne test understøtter også den se-neste USB-udvikling, og den nye USB 3.1-standard medfører en ny Type-
C-connector, som er ligeglad med, hvilken vej man sætter stikket i. Og Type-C kan både transportere video og strøm.

Hvad med pci-e-ssd’er?
Det er den sidste del af Skylake-puslespillet. Det kompatible 100-series-chipsæt har langt flere pci-e-lanes, og nu har bundkortet pci-e 3-support i stedet for pci-e 2.0. Det betyder, at gpu’en kan få direkte adgang til lanes fra cpu’en, mens de hurtige pci-e-ssd’er kan blive sluttet til bundkortet med den nyeste standard.

Ordbog
Ddr4 – Strømsparende, højtydende hukommelse.

Pci-e 3.0 – Fordobler omtrent pci-e 2.0’s båndbredde. Det er strålende for den nye bølge af pci-e-ssd’er, der er på vej.

Del denne