Ny spyware kan aflytte dine samtaler

Ny spyware kan aflytte dine samtaler

Share

Kaspersky Lab har for nyligt identificeret en ny, avanceret type spyware, Skygofree, der giver de cyberkriminelle mulighed for at aflytte og optage lyd gennem de inficerede enheder

Skygofree giver de cyberkriminelle helt nye muligheder for cyberovervågning af deres ofre. Skygofree er målrettet mobile enheder og giver de cyberkriminelle mulighed for at aflytte og optage lyd gennem de inficerede enheder.

Med Skygofree kan de cyberkriminelle:

• Aflytte dine samtaler
• Tage billeder og videoer 
• Få adgang til opkaldsoptegnelser, SMS’er, GPS og andre informationer i enhedens hukommelse

Spywaren spredes via hjemmesider og bliver overført til din mobiltelefon via din mobiloperatør. Det giver bagmændene fuld fjernbetjening af din enhed.

“Avanceret malware til mobile enheder er meget svære at identificere og blokere, hvilket opfinderne bag Skygofree har brugt til deres fordel. De har udviklet – og opdaterer løbende – en spyware, der kan overvåge et offer i et enormt omfang, uden at det vækker mistanke. Ud fra de unikke funktioner, vi har opdaget i koden, og en analyse af malwarens infrastruktur er vi overbevidste om, at den er udvikleret af en italiensk it-virksomhed, der tilbyder overvågningsløsninger – meget lig HackingTeam” siger Alexey Firsh, malware analytiker hos Targeted Attacks Research fra Kaspersky Lab. 

Læs mere om Skygofree på Securelist.

Del denne