Home » Smart hjem » Skyd genvej til en god nats søvn
Skyd genvej til en god nats søvn

Skyd genvej til en god nats søvn

Share

Efterårsmørket er over os, men det er ikke ensbetydende med rolige nætter. Ligger du søvnløs eller har svært ved at komme ud af dynerne, så er her en omfattende guide til elektronik, som kan hjælpe dig

At sove godt og sammenhængende er vigtigt for vores fysiske og men-tale helbred. Alligevel oplever mange regelmæssige søvnproblemer i form af snorken, søvnløshed og hyppig opvågning, som forhindrer os i at få en god søvn.

Ifølge artiklen ”Dårlig søvn er en trussel mod helbredet”, som blev bragt i Ugeskrift for Læger i 2016, er dårlig søvn udpeget som en større risiko end overvægt, diabetes og tidlig død. Vidensråd for Forebyggelse fastslår i en rapport fra 2017, at 10 procent af alle voksne danskere har været meget generede af manglende ordentlig søvn inden for de seneste to uger.

Ifølge senere tal fra 2019 er 60 procent generelt generet af søvnproblemer inden for samme tidsperiode, og 43 procent tænker mere over deres nattesøvn end tidligere. Hvorfor er god søvn så vigtigt? Fordi det får os til at føle os godt tilpas – det giver livskvalitet at være udhvilet – og fordi søvnen spiller en ligeså afgørende rolle for vores velvære som væskeindtag, god kost og regelmæssig træning.

Se også:  Nest Cam med batteri [TEST]: Brugervenlig overvågning uden kabel

Søvn hjælper med at reparere vores hjerne såvel som vores krop. Vi gennemgår under søvn forskellige vedligeholdelsesprocesser, der hjælper os med at fungere bedre, når vi er vågne. Eksperter anbefaler, at voksne i alderen 19-65 år har brug for syv til ni timers søvn om natten for at føle sig på toppen.

Heldigvis har vi masser af muligheder for at forbedre kvaliteten af ​​vores søvn. Teknologi er en af dem, og det er grunden til, at vi ser en stigning i antallet af elektroniske hjælpemidler, som kan bidrage til den gode søvn.

En hjælpende hånd

Kan teknologi virkelig hjælpe os med at sove bedre? Ja og nej. Nej, fordi det kan teknologien ikke alene gøre. Trods de mange avancerede muligheder har ingen producent endnu udviklet en magisk dims, som øjeblikkelig giver bedre søvn. Søvnteknologi er også en bred vifte af enheder og apps med forskellige formål. Nogle overvåger din søvn for at hjælpe dig med at forstå dit søvnmønster. Andre fokuserer på at hjælpe med specifikke søvnproblemer.

Ved hjælp af data kan overvågning af søvnen vise, hvilke mønstre og problemer der kan opstå, og hvordan din søvn kan blive påvirket. En urolig sovepartner eller miljøet, hvor du sover, kan være medvirkende til ringe søvn. En god monitoreringsapp identificerer den slags problemer og giver råd om, hvordan du afhjælper dem.

Se også:  Sådan bliver fremtidens robotplæneklipper

Der er dog en ulempe ved nogle typer: De kan undertiden give en panikagtig følelse. Det er grundlæggende svært at føle sig udhvilet, hvis en søvnapp fortæller dig, at du kun fik tre timers kvalitetssøvn, og at manglen på god søvn kan påvirke dit humør og produktivitetsniveau resten af døgnet.

Vælg derfor en app, der nøjagtigt identificerer problemer og hjælper dig med at løse dem. Fitbit og Nokia har udgivet monitoreringsenheder til håndleddet, Fitbit Inspire (599 kroner) og Withings Steel HR (1499 kroner), som overvåger din søvn og giver råd til at forbedre den.

Kontaktløs overvågning

Bryder du dig ikke om at have en skærm spændt om håndleddet, findes der kontaktløse alternativer. Det kan være ​​måtter eller puder eller selvstændige app-kontrollerede enheder til natbordet. Søvnsensoren Withings Sleep (700 kroner) bruger for eksempel en pude, der ligger under din madras, hvorfra den sporer søvn og bevægelser i sengen og sender data til en app. Over tid får du formentlig et mønster i de forstyrrelser, som giver dig ringe søvn.

1 2 3 4Næste

TAGS
smart home
søvn
søvnproblemer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S