Skulpturel 3D til computeren

Skulpturel 3D til computeren

Share

Der findes ikke noget, som når en plan lykkes. Samsung har skabt en computerskærm, der kan få selv de mest stivnakkede til at vride halsen af led

Fokuseres der kun på udseendet, har Samsung en klar vinder med sin SyncMaster S27A950D-computerskærm. Det har de også med enkelte undtagelser på andre felter.

Skærmen her er en 3D-skærm på sunde 27″ med en opløsning på 1.920×1.080 pixels. Salgsargumentet er et skarpt skåret design, et imponerende skærmbillede og endelig det faktum, at der er tale om en 3D-skærm.

Uimodståeligt indbydende

Samsung SyncMaster S27A950D har et meget dragende design med de svungne linjer og skærmrammen, der nærmest naturstridigt svæver hen over foden, fæstet i højre side. Den store blanke fod, der i øvrigt huser skærmtilslutningerne, sikrer, at skærmen står stabilt på underlaget.

Skærmen har et meget, meget rent og elegant udtryk med den sorte blanke plastbue, der udgår fra foden og uden ophold fortsætter over i skærmrammen. Det er for øvrigt her i mellemstykket, at menuen, der først bliver synlig ved berøring, befinder sig.

Skærmrammen er virkelig tynd i tre af siderne, ligesom den er det i tværsnit. Der er ikke mere end 5mm fra skærmfront til bagside. Al den elegance gør dog også, at der kan opstå fluktueringer i skærmbilledet, i hvert fald hvis man vrider skærmrammen det mindste.

Se også:  Samsung klar med lynhurtig bærbar SSD på op til 2TB

Skærmens kvaliteter

SyncMaster S27A950D er som sagt en 27″-computerskærm, den kan vise 16,7 millioner farver, arbejde med 120Hz og baserer på et tn-panel med 2 ms responstid. Det er, som om specifikationerne røber en typisk gamerskærm, hurtig og ikke så meget anlagt på at gengive så korrekte farver som muligt.

Selv uden at 3D tages med i betragtning, er der tale om en spændende og virkelig flot skærm på mange områder. Skærmbilledet fremstår nemlig meget overbevisende og klart, med flotte og meget levende farver. Det skyldes ikke mindst, at der er tale om en glareskærm her, endog med meget blank overflade.

Det er dog ikke roser det hele. SyncMaster S27A950D spejler i høj grad omgivelserne, selv for en glareskærm at være. Opstillingen er med andre ord meget vigtig for denne skærm. Skærmopløsningen sikrer, at alt er stort og tydeligt. Men de ekstra 3 tommer i forhold til en 24″-skærm betyder dog ikke, at denne skærm kan vise mere på skærmen i forhold til førnævnte 24″-skærm.

Betjeningsmæssigt er skærmen også bekvem og byder på mange indstillingsmuligheder. On screen-menuen er arrangeret i den velkendte halvbueformede struktur, som Samsung er blevet kendt for at anvende.

Se også:  Samsung klar med iPad Pro konkurrent

Tilslutninger er der også pænt af. Man kan tilslutte skærmen via dvi-d dual-link DisplayPort samt hdmi 1.4.

Fra 2D til 3D

En anden ting, der naturligvis gør Samsung S27A950D til noget særligt, er 3D-understøttelsen. Skærmen anvender en aktiv løsning. Det er dog en proprietær løsning, og 3D-funktionen fungerer eksempelvis ikke med Nvidias 3D-Vision-teknologi.

I stedet medfølger et par Samsung-briller, der er ret behagelige at bære. Når materialet er 3D-spil, anvender skærmen TriDerf-drivere og tilhørende software, ellers ikke. Man kan i princippet anvende alle grafikkort til 3D-visning.

Dog fungerer den såkaldte ’Frame sekventiel’-indstilling, der muliggør 120Hz 3D kun med grafikkort fra Radeon HD5000- eller HD6000-serierne. Andre må anvende 60Hz frames, der er sidestillet. I førstnævnte tilfælde er 3D-kvaliteten endnu bedre, men selv med almindelig 60Hz var oplevelsen absolut god, alt efter spiltitel.

Der kan forekomme en del flimren for øjnene i 3D. Derimod er crosstalk ikke så udpræget. En ting, der kunne være bedre, er billedets lysstyrke i 3D-visning. Billedet virker en anelse mørkt i det. SyncMaster S27A950D kan konvertere 2D til 3D. Det er dog ikke helt så imponerende, sammenlignet med traditionel 3D, og er stærkt afhængigt af materialet.

SyncMaster S27A950D
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Bestemt en spændende skærm. S27A950D er en skærm, der har et flot skærmbillede i 2D, men i 3D er den også god, specielt i ’Frame sekventiel’-varianten. Vellykket hurtig gamerskærm. Eneste anke er refleksionerne.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne