Home » Programmering » Skriv koden hurtigere med ny C#
Skriv koden hurtigere med ny C#

Skriv koden hurtigere med ny C#

Share

Eksempelvis vil det være oplagt for mennesker at sige, at ”hvis x er større end 10 og mindre end 20, så …”, men i C#-syntaks har man skullet skrive ”hvis x er større end 10, og hvis x er mindre end 20”. Det giver samme resultat, men førstnævnte er naturligvis nemmest og mere logisk at skrive i kode, og det er nu muligt, som det fremgår af figur 3.

Analyse af koden

En af de mere avancerede features i C# 9 er muligheden for at skrive kode, som medtages på et meget tidligt tidspunkt i kompileringsprocessen. På den måde kan man analysere koden og tilføje yderligere filer bestående af nye typer eller metoder til eksisterende (partial) metoder. Det kaldes source generators og kan blandt andet benyttes til konvertering af eksterne filer til typer eller automatisk optimering.

Se også:  Nu er .NET-platformen på vej til den store forening

Det smarte er, at det sker som en integreret del af kompileringsprocessen, så den nye genererede kode er tilgængelig i Visual Studio omgående, fordi der baggrundskompileres konstant. Overordnet minder det lidt om de gamle T4-templates i Visual Studio med den store forskel, at source generators afvikles på et meget tidligere tidspunkt og giver mange flere muligheder.

Men C# står aldrig stille. Den 10. version af C# forventes at komme sammen med .NET 6 til november. 

3 nyheder i den opdaterede C#

Figur 1: Der er flere gode nyheder. Her ser du anvendelsen af det nye init-kodeord. Desuden viser billedet af en kodestump i C# 9 en ny og nemmere måde at oprette objekter på.

Figur 2: Den nye record-type autogenererer en immutabel klasse med fokus på værdier og ikke referencer. Og bemærk den nye brug af with.

Figur 3: Der er en del nye muligheder relateret til pattern matching med i C# 9. Her et par af de simple, men meget effektive nye mønstre.

TAGS
.Net
Microsoft
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S