Home » Software » Adobe Project VoCo: Nu bliver skrevne ord til tale
Adobe Project VoCo: Nu bliver skrevne ord til tale

Adobe Project VoCo: Nu bliver skrevne ord til tale

Share

Forestil dig, at du skriver en tekst, og den automatisk kan omsættes til tale. VoCo Tillader dig at ændre ord i en optagelse blot ved at skrive dem

Du holder en tale, som optages digitalt og herefter bliver hvert talt ord omsat til tekst på en skærm. Så langt så godt – det er der ikke så meget nyt i. Men nu kan du flytte rundt på ordene – klippe/klistre som i alle tekstbehandlingsprogrammer – og sige en ny sætning, som puttes ind i teksten. Og det sker vel at mærke i et tempo og med en naturlighed, så du under den efterfølgende afspilning ikke kan høre, at det er klippet sammen og reelt er snyd.

Se også:  Stor Adobe-opdatering: Nye værktøjer til videoredigering

Nu tager vi samme tekst og udskifter skriftligt et af ordene med et andet, der ikke er blevet sagt i den oprindelige tale. Og jep – nu siger ”du” ordet fuldstændig, som havde du ville kunne have sagt det i virkeligheden. Det lyder som en fantasi, men er en teknologi, der allerede findes og skal udvikles til noget håndgribeligt, der vil ende som et program eller en app i nær fremtid. Det er i hvert fald planen.

Sikkerheden er en udfordring

Datatid TechLife fik den nye teknologi demonstreret på softwareproducenten Adobes årlige konference i USA. Udviklingsprogrammet hedder lige nu Project VoCo, Project, fordi det endnu er et program, som er i testfasen. Men der er store forventninger hos Adobe til, at det i nær fremtid kan udvikle sig til et kommercielt program.

Se også:  Adobe opgraderer sine programmer – nemmere at sætte en himmel ind

Sikkerhed og identitet er en af de store udfordringer. For hvis man kan indlægge nye ord i kendte stemmer, står ladeporten åben for misbrug af enhver art.

Adobe eksperimenterer med at lægge en form for digitalt vandmærke ind i lyden. Ganske som man kender ved billeder, du kan købe på nettet. Først når du har betalt, forsvinder det vandmærk, der viser ophavsretten. Adobe understreger, at programmet ikke kommer i handlen, før der er blevet indbygget vandtætte sikkerhedssystemer.

Det nye Project Vocal blev demonstreret ved den årlige Adobe Max-konference i San Diego.

Det nye Project VoCo blev demonstreret ved den årlige Adobe Max-konference i San Diego.

TAGS
adobe
lydoptagelse
Project Vocal
voiceover

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S