Home » Transport » Skoda løfter sløret: Ny elbil får lang rækkevidde og stort bagagerum
Skoda løfter sløret: Ny elbil får lang rækkevidde og stort bagagerum

Skoda løfter sløret: Ny elbil får lang rækkevidde og stort bagagerum

Share

Nu viser Škoda den første video af Enyaq Coupé iV uden camouflage. Den afslører et strømlinet design, som giver den eldrevne SUV klassens laveste luftmodstand

Aerodynamikken er en vigtig faktor for en elbils rækkevidde. Jo lavere luftmodstand, desto længere rækkevidde, fordi bilen skal bruge mindre energi på at ‘presse’ sig gennem luften.

Nu viser Škoda den første video af den nye Enyaq Coupé iV uden camouflage, hvor man kan se konturerne af et strømlinet design, som også giver Enyaq Coupé iV klassens laveste luftmodstand. Faktisk er luftmodstandskoefficienten så lav som 0,234 Cw. Til sammenligning har den nye Škoda Fabia, som har minibilklassens laveste luftmodstand, en luftmodstandskoefficient på 0,28 Cw.

Se også:  Synthesizer-legenden Jean Michel-Jarre laver lyd til Renaults elbiler
Lang rækkevidde

Den lave luftmodstand ses på rækkevidden. Med det største batteri på 82 kWh (netto 77 kWh) og en elmotor på 150 kW (204 hk)/310 Nm klarer Enyaq Coupé iV 80 mere end 535 km (WLTP) på en opladning

Med en længde på 4.653 mm og en højde på 1.617 mm er Enyaq Coupé iV 4 mm længere og 1 mm højere end Enyaq iV. Bredden på 1.879 mm og akselafstanden på 2.765 mm er den samme. Dermed er Enyaq Coupé iV også stort set lige så rummelig som Enyaq iV, selvom den faldende taglinje tager en anelse af pladsen i bagagerummet. Hvor Enyaq iV har 585 liter bagagerumsplads, har Enyaq Coupé iV 570 liter.

Se også:  6 gode råd: Sådan opretholder du et stærkt bilbatteri
Kabine med bæredygtige materialer

I kabinen får man glæde af panoramaglastaget, som er standardudstyr. Det samme er interiørtemaet Design Selection Loft, der giver oplevelsen af en moderne stue.

Derudover er der en håndfuld andre Design Selections at vælge imellem, hvor f.eks. Design Selection Lodge har sædeindtræk af 40 procent ren uld og 60 procent polyester. Sidstnævnte er produceret af genbrugte PET-flasker – der går cirka 318 plasticflasker på et sæde.

Škoda Enyaq Coupé iV får verdenspremiere 31. januar i Prag og kommer til Danmark til sommer.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
skoda

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S