Home » Byg selv » Sko, Lamborghini og flagermus
Sko, Lamborghini og flagermus

Sko, Lamborghini og flagermus

Share

Kan grafikkort være pæne og hvad med væskekøling eller sko?

Forrige sommer havde min hustru og jeg besøg af en veninde. Vi gik en tur på havnen, og de to damer gik lidt i forvejen. På et tidspunkt måtte jeg indhente dem og stoppe dem: ”Er I klar over, at I lige er gået forbi en Lamborghini uden at ænse den?”

Det anede de ikke, men de lod sig pligtskyldigst føre tilbage til den parkerede Lamborghini Gallardo, hvorefter de fortsatte deres personlige udlægning af verdenssituationen.

Hurra for den lille forskel

Som ung lærte jeg, at forskellen på kønnene – ”den lille forskel” – var betydningsløs. Det har siden vist sig, at der såmænd er visse forskelle, og de er ikke nemme at få bugt med. Se blot på begrebet sko. Kultursociologen Emilie van Hauen skriver på sin hjemmeside: ”Sko er drømme, personlighed, leg med identiteter, kærlighed, frihed – og sex!”. Selv har hun 93 par, og hun ”listefører dem dagligt”. Som hun udtrykker det: ”Sko er en følelse”.

Du glade. Der var i 1990’erne et tågehorn , der skrev, at ”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus”. Han tog fejl. Vi hører slet ikke hjemme i samme solsystem. Imelda Marcos var gift med den filippinske diktator Ferdinand Marcos. Efter at parret i 1986 flygtede ud af landet, fandt man i paladset hendes samling af sko: Den var på over 1000 par. Som en vittig hund udtrykte det: Hvor mange fødder har Imelda Marcos?

Skøn som en sønderskudt

Men lad os vende tilbage til Lamborghinien. For naturligvis er fascinationen af sko ikke mere latterlig end glæden ved uopnåelige italienske biler i millionklassen. Og man skal som bekendt ikke smide med æbler, når man selv er et skrog: Her i bladet har vi ofte lovprist pc-enheder på grund af deres udseende. Men det skal dog nævnes til vores forsvar, at vi endnu ikke har anbefalet et halvdårligt bundkort, fordi det var smukkere end konkurrentens version.

Pænt grafikkort

Min hustru spørger mig ofte, hvad jeg skriver om. Sidst var svaret: Væskekøling til pc-systemer.

”Væskekøling? Er det noget at skrive om?”
”Javist. I dette tilfælde drejer det sig om et ualmindelig smukt kølesystem. Se blot kølevæskens hvide farve mod den blå baggrund.” Himmelvendte øjne? Det tør siges.

Men vi klør på. Se blot på vores seneste grafikkorttest. Vi håner MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G for dets latterlige navn, men roser dets smukke linjer. Min hustru igen: ”Hvilken rolle spiller det, at et grafikkort er pænt at se på?”

Nå – vi taler om en kvinde, der kan finde på at købe ost efter udseendet.

Vi må stilfærdigt konkludere, at vi ikke kan opfatte omverdenen, som den tager sig ud for andre. Vi kan kun forlade os på tilstræbt objektive forestillinger om den. Thomas Nagel skrev i 1974 et banebrydende essay om bevidsthed med titlen ”What is it like to be a bat?”. Hvordan er det at være en flagermus? Vi aner det ikke, og vi kan ikke ane det. Ved jeg overhovedet, hvordan det er at være mig?


TAGS
mening
væskekøling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S