Home » Internet » Skat går efter Bitcoin-brugere – 20.000 advarsler på vej
Skat går efter Bitcoin-brugere – 20.000 advarsler på vej

Skat går efter Bitcoin-brugere – 20.000 advarsler på vej

Share

Skat har modtaget brugerinfomationer fra tre store vekseltjenester og kaster sig over nu kryptohandlende. Fortjenester skal indberettes inden d. 15. december, ellers kan det få konsekvenser

Tidligere i år fik SKAT grønt lys til at indsamle informationer om danske investorer fra 3 vekselbureauer.

Som et resultat har Skattestyrelsen modtaget information om cirka 20.000 investorer indenfor kryptovaluta.

Indenfor de sidste 2 uger er styrelsen begyndt at sende advarselsbreve ud til disse investorer, hvori de opfordrer dem til at indberette deres skat inden d. 15. december. Sker det ikke, kan det få konsekvenser.

Skattemyndigheder verden over har noteret sig Bitcoins tilstedeværelse, og vil undgå, at kryptovaluta bliver set som et fristed for mennesker, der vil leve skattefrit. Den danske Skattestyrelse følger således samme linje som eksempelvis IRS i USA og andre myndigheder verden over.

Det fortæller Robin Singh, grundlægger af tjenesten Koinly, som hjælper investorer og virksomheder med deres selvangivelse.

God idé at få styr på det nu

”Mange af vores danske brugere har modtaget disse breve. SKAT beder om en fuldkommen redegørelse for alle transaktioner, og beder samtidig folk om også at fremlægge alle tidligere rapporter. At oplyse om handel med kryptovaluta på selvangivelsen er en indviklet opgave, da investorer indenfor kryptohandel ofte er i besiddelse af flere konti til brug ved veksling & wallets. De kan frit overføre kryptovaluta mellem dem, så der findes ikke en let måde, hvorpå man kan se, hvad en persons samlede fortjeneste er for en specifik handel.”, siger Robin Singh, grundlægger af kryptovaluta skatte virksomheden Koinly.

Se også:  Samsung-brugere får en gratis tegnebog til kryptovaluta

Efterhånden som regler og retningslinjer omkring skatter på kryptovaluta er klar, vil endnu flere mennesker sandsynligvis modtage lignende breve. Det er vigtigt at besvare SKATs henvendelse med de oplysninger, de har anmodet om, og ændre tidligere selvangivelser om nødvendigt.

“Dette er kun det første skridt i kampen mod skatte-unddragelse, og der vil sandsynligvis blive truffet mere alvorlige handlinger mod investorer i fremtiden, så det er en god ide at få dine anliggender i orden så tidligt som muligt”, råder Robin Singh.

Automatisere skattearbejdet

Koinly er en svensk startup virksomhed, der automatiserer opgaven med at beregne kryptoskat i Danmark, Sverige, Norge og flere andre lande. Ved at linke konti beregnet til at veksle med, samt walletadresser med Koinly, kan kryptovalutainvestorer få en detajleret skatterapport indenfor få minutter.

Se også:  Digital økonomi byder på en helt ny verdensorden

”Vores formål med Koinly er at gøre det let for både investorer og revisorer at genere skattereporter, der går i overensstemmelse med de lokale love. Især har Danmark nogle særlige love, omhandlende hvordan indtægter skal indberettes – du kan kun se offset overskud med tab fra den samme kryptovaluta under det samme skatteår. Dette er anderledes, end hvordan det fungerer i andre lande, så allerede indarbejdede løsninger kræver en masse manuelt arbejde. Koinly løser dette”, udtaler Robin.

Du kan læse Skats vejledning til kryptohandlende her.


TAGS
Bitcoin
kryptovaluta
økonomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S