Home » Hovedtelefoner og højttalere » Skarp duel på tv-lyd: Billig versus dyr lydbar
Skarp duel på tv-lyd: Billig versus dyr lydbar

Skarp duel på tv-lyd: Billig versus dyr lydbar

Share

Her er to lydbarer, en billig og en dyr. De er begge udstyret med det nyeste Dolby Atmos-lydsystem. Men den dyre lydbar koster fire gange mere end den billige. Så hvad får du egentlig for de mange ekstra penge? Det lader vi komme an på en prøve

Creative Stage 360

Teknologi: 2.1 med Dolby Atmos • Højttalere: 2 stk. 2,25”, 1 stk. 5,25” • Pris: 1849 kr.

Teknologi 3/6

Er enkelt, men smart bygget. Der er to enheder placeret på fronten. Lydbaren er konstrueret, så lyden også kastes opad gennem huller i kabinettet, og for at få dette til at virke med så simpel en mekanisk konstruktion sørger en lydchip for at manipulere lyden.

Bestykning 2/6

Blot to 2,25”-enheder står for gengivelsen fra selve lydbaren. Enhederne er ikke runde, men rektangulære, så de har faktisk en god størrelse lydbarens beskedne dimensioner taget i betragtning. Subwooferen til de dybe bastoner har en beskeden størrelse og en enhed på kun 5,25”. Her taber Creative klart til JBL.

Tilslutninger 3/6

Creative leverer de tilslutninger, du har behov for i en lydbar, også Bluetooth. Du får den obligatoriske HDMI Arc-tilslutning foruden to ekstra HDMI-indgange. Vi noterer også med glæde, at du kan tilslutte via en optisk digital port og USB. Subwooferen skal til gengæld tilsluttes lydbaren, hvis en forstærker driver den. Det er en billig løsning, men står subwooferen tæt på lydbaren, skal du kun benytte ét kabel.

Design 3/6

Særdeles kompakt og nem at placere: kun 56,5 centimeter i bredden (og subwooferen er kun 4,5 centimeter tyk). Designet er enkelt med fint perforeret metal. Knapperne er ikke diskrete, og subwooferen er i billige materialer.

Ekstra funktioner 2/6

Understøtter HDMI og Bluetooth – herunder streaming med både Android og iOS. Den optisk digitale indgang vil især PlayStation 4-brugere værdsætte.

Betjening 4/6

Der medfølger en smart lille fjernbetjening. Det er meget let at hoppe mellem de forskellige funktioner, og vi noterer en god detalje: Tryk på knappen Near eller Far for at vælge, om du sidder tæt på med en pc-skærm eller langt fra med et tv. Godt!

Lydkvalitet 2/6

Lydbaren er lille, og det høres. Men lyden kommer godt ud i lokalet. Lyden forvrænger ikke, men gengivelsen har ikke det samme overskud, som du finder i den større JBL. Med et mindre tv eller en pc-skærm vil lydgengivelsen få et kraftigt løft.

Pris 4/6

Du får meget for pengene. Men sammenlignet med pristilsvarende lydbarer ligger Stage 360 lunt midt i feltet.

Testholdet mener 3/6

Du får et fint lydbillede til prisen, men brug denne løsning sammen med et lille tv eller en pc-skærm til filmstreaming eller spil.

TAGS
Creative stage
jbl
lydbar
soundbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S