Nu skal Øresundsbroen køre på solceller

Nu skal Øresundsbroen køre på solceller

Share

Et nyt solcelleanlæg til 2 millioner kroner skal producere energi på Øresundsbroen

Det blev SolarFuture, sammen med samarbejdspartneren Solarpark DK, der fik opgaven med at bygge solcellepaneler i betalingsanlægget ved Øresundsbron. Aftalen mellem Øresundsbro Konsortiet og SolarFuture har en værdi på 2 millioner DKK, og omfatter konstruktionen af 1.500 m2 solceller, svarende til 250kW eller solenergi til 45 parcelhuse. Der er også mulighed for at udbygge med yderligere 2.700 m2, svarende til 450kW, til totalt 700kW. Projektet sker i samarbejde med SVEDAB, som ejer området, hvor anlægget kommer til at stå.

Det første anlæg vil stå for at producere cirka 4 procent af det elforbrug, som Øresundsbron skal bruge. Det betyder en mindskning af udslip på 85 ton CO2, samt en økonomisk besparelse på 200.000 DKK om året. Med tiden håber konsortiet at kunne producere op til 10 procent af elforbruget via solceller.

Se også:  Samsung forpligter sig til 100 procent vedvarende energi

“Vi har næsten halveret elforbruget siden forbindelsen åbnede. Det arbejde fortsætter vi med, og vi ville se, om der var mulighed for at producere miljøvenligt og lokalt. Nu glæder vi os til snart at kunne producere solenergi selv, siger Bengt Hergart”, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Del denne