Home » Stationær computer » Skal du købe en iMac eller …
Skal du købe en iMac eller …

Skal du købe en iMac eller …

Share

… hvad med en Windows-baseret alt i en-maskine med masser af kræfter samt touchstyring og andre smarte features? Dem kan man efterhånden finde nogle stykker af

iMac har i lang tid været urørlig i kategorien for lækre alt i en-computere med styrke og skærmfaciliteter til at klare selv krævende multimedieopgaver og billedbehandling.

Det er ved at være slut nu. Konkurrenterne pus- ter Apple i nakken med maskiner, der kan matche iMac i såvel design som kræfter og egenskaber. Ønsker du en alt i en-maskine, der kan klare lidt af hvert, er det således værd at overveje de Windows-baserede alternativer.

Ultratynd multimaskine

Lenovo har længe haft alt i en-computere af flere forskellige afskygninger på markedet. Vi var ganske godt tilfredse med den seneste – den elegante IdeaCentre A310 VCL1FMD, som vi testede for nogle måneder siden – der dog ikke havde rå computerkræfter som sin primære styrke.

Nu er Lenovo klar med en ny model, der ikke blot giver dig større kræfter, men også et slankere design. Faktisk hævder Lenovo, at firmaet har skabt den tyndeste alt i en-computer på markedet, og med en tykkelse på blot 2,5″ kan der måske være noget om snakken.

Omdrejningspunktet er en 21,5″ stor HD Infinity-led-skærm med opløsning på 1.920×1.200 pixels. Dermed får du fuldt udbytte af blu-ray-drevet, som er tilgængeligt som valgfri komponent.

Du får mulighed for at vælge imellem forskellige Intel-processor, helt op til en firekernet Core i7 samt grafikkort op til et AMD Radeon HD6650A med 1GB hukommelse. Der er desuden mulighed for at udstyre maskinen med 1TB harddisk på 7.200 rpm eller en hurtig ssd på 80GB.

[pt id=’2016218′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lenovo IdeaCentre A310 VCL1FMD”‘]
Se også:  Lenovo Yoga Slim 9i [TEST]: Muskuløs bærbar klædt i læder

Som ekstraudstyr kan også vælges væs-kesikkert trådløst keyboard med indbyggede højttalere, 2-megapixels webkamera, seks usb-porte, 6 i 1-kortlæser, og Windows 7 følger med som standard.

Lenovo ThinkCentre 91z er på markedet fra næste måned med en pris, der starter på 699 dollars (3.663 kroner).

Kraftig alt i en- computer fra Toshiba

Toshiba vil også lege med og er nu klar med All-In-One DX1210 PC. Her leveres processorkræfterne af en Intel Core i5-2410M fra Sandy Bridge-sortimentet, mens der er 6GB ram til rådighed samt 1TB harddisk, et blu-ray-drev, Onkyo-højttalere, tv-tuner og 21,5″ fuld hd-touchskærm.

Der er dog intet dedikeret grafikkort. I stedet anvender maskinen den indbyggede grafik i Intels processor, som burde give kræfter nok til at klare de fleste web- og videoopgaver, men næppe gaming i den tunge afdeling.

Toshiba ønsker, at All-In-One DX1210 PC skal være hjemmets digitale centrum på lige fod med iMac, og derfor er der også et bredt udbud af forbindelser til rådighed. Det indbefatter såvel seks usb-porte, hvoraf to er usb 3.0, som trådløst b/g/n-netværk og blue- tooth 3.0.

[pt id=’2014729′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Toshiba All-In-One DX1210 PC”‘]

Toshibas ’Sleep & Music’-funktion gør det muligt at spille musik via maskinens højttalere, selvom den er slukket, mens hdmi-indgangen giver mulighed for at vise film og billeder fra mindre apparater. Alt i alt fine features, som burde gøre Toshiba All-In-One DX1210 PC til en stærk konkurrent til iMac. H

vor kæden dog hopper af, er, når vi kommer til prisen, der overraskende nok er væsentligt højere end den billigste iMac. Med en amerikansk pris på 1.899 dollars kommer vi næppe under 12.000-13.000 kroner i Danmark, hvilket stort set er det samme som en 27″ iMac, der dog ikke har touchskærm og blu-ray, men til gengæld har kraftigt dedikeret grafikkort, som gør den anvendelig til gaming, samt en skærmstørrelse, som gør den bedre egnet til film- og tv-brug.

Se også:  Lenovo vil bekæmpe sexisme i gaming med Girls Legion

iMacs værste rival

Acer Aspire Z5761 ligner umiddelbart den alt i en-maskine, der kan gøre livet allermest surt for iMac. Den står i hvert fald tilbage for Apples multimaskine på meget få punkter og giver dig stort set alt, hvad hjertet kan begære af computerkræfter og mediefunktioner.

Skærmen måler 23″, hvilket ikke er helt så meget som den største iMac, men til gengæld har den multitouch. Opløsningen er 1.920× 1.080 pixels, så det er muligt at se film i fuld hd, hvilket er ganske belejligt, når Acer, i modsætning til Apple, har været så venlig at udstyre maskinen med et blu-ray-drev.

[pt id=’2016217′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Acer Aspire Z5761″‘]

Processorkræfterne fås helt op i Core i7-klassen og ned til en Core i5, alle fra Intels nye Sandy Bridge-sortiment. Grafikken leveres af Intels integrerede hd-løsning eller et Nvidia GeForce GT440-, GT435M-, GT420-kort alt efter behov og budget. Lyden kommer ud af et par integrerede 5-watts højttalere med Dolby Home Theater v4-teknologi, som burde levere en anstændig gengivelse uden behov for ekstra højttalere.

Der kan fyldes op til 8GB ram i maskinen samt 1,5TB harddisk, og der er desuden mulighed for at tilvælge tv-tuner. Med Acers egen Clear.fi-teknologi får du mulighed for at dele medier og samle dine fotos og film samt din musik et centralt sted via trådløst netværk.

Aspire Z5761 sendes på markedet i nærmeste fremtid, og prisen vil efter alt at dømme komme til at starte omkring 8.000 kroner.


TAGS
Acer
alt-i-en computer
lenovo
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S