Home » Hardware » Nu skal årets EISA-vindere findes
Nu skal årets EISA-vindere findes

Nu skal årets EISA-vindere findes

Share

Hvem der skal vinde årets prestigefyldte EISA Awards bliver afsløret 15. august, men kampen om at komme forrest i feltet er i fuld gang. Datatid TechLife tager forskud på glæderne og præsenterer nogle af favoritterne

Datatid TechLife er eksklusivt dansk medlem af EISA (European Imaging and Sound Association). Det betyder, at vi sammen med op mod 50 europæiske specialmagasiner bestemmer, hvilke firmaer og produkter der skal modtage de eftertragtede EISA-trofæer – elektronikkens Oscars.

Men inden de tunge Awards i massivt metal kan overrækkes ved en gallafest på det fornemme Kempinski Bristol-hotel i Berlin 1. september, er der brugt masser af tid og kræfter på at udvælge vinderne.

Ligesom de andre magasiner har vi hele året travlt med at beskrive og teste produkter. Aktivitetsniveauet bliver dog hævet endnu en tand hvert forår, når gadgetindustriens ledere begynder at geare op til EISA-ræsets indledende event, som er en ”Press Convention”, der afholdes i Belgien og varer det meste af en uge. Her stiller firmaerne op med deres hotteste nyheder og bud på kandidater til EISA Awards 2017-2018.

Se også:  Elektronikmesse åbner i Herning i dag
Samsung trues fra Kina

I år havde 23 mærker fundet ressourcer til at stille op ved EISA Press Convention. Det drejer sig i kronologisk rækkefølge om: Sony, Honor, Philips TV, Denon, Marantz, Canon, Harman Kardon, JBL, Tamron, Hegel, LG Electronics, Sigma, Hangar 18, KEF, Dali, TCL, Huawei, Yamaha, Elac, Focal, Naim, Sonos og Pro-Ject.

Efter mere end 30 års pause er tyske Elac igen på markedet med en pladespiller. Denne gang i den høje ende med en bundsolid, remdrevet konstruktion.

Samsung er stadig den suverænt største producent af smart-phones med Apple som nummer to, men begge disse giganter vækster ikke for tiden. Det gør kinesiske Huawei og Oppo til gengæld – med henholdsvis 22 og 30 procent. Samsung trues fra Kina.

Se også:  Chipmangel skaber kritisk kaos i it-industrien

Oppo er især stærke på hjemmemarkedet, mens Huawei er mere globalt orienteret. Dette blev slået fast på EISA Press Convention, som for vores vedkommende startede med en overbevisende præsentation af den spritnye Honor 8 Pro. Honor er Huaweis ungdomsrettede sub-brand, og model 8 Pro har i den grad sociale medier integreret i sit DNA.

Honor 8 Pro er lækkert udført og kan fås i disse tre farver. Den hurtige fingeraftrykslæser sidder nemt tilgængeligt på bagsiden.

Honor 8 Pro har en kæmpestor skærm på 5,7” og er med 6,97 mm aktuelt den tyndeste i sin kategori. Dobbeltkameraet har et nærmest komplet udvalg af professionelle indstillinger, heriblandt raw-billedfiler og 4K-video – plus en ultimativ optisk lysfølsomhed på F/0.95, som må være ideel til portrætter med raffineret bokeh-effekt. Mobilen har også en præinstalleret virtual reality-app og en papbrille med tilhørende linser.

Ekstreme objektiver

EISA startede oprindeligt som en forening af europæiske fotomagasiner, og fotogrej er stadig en betydelig del af produktuniverset. Det har fotofirmaerne helt tjek på.

Blandt Tamrons 2017-lanceringer er to gedigne objektiver i hver sin ende af brændviddespektret. Meget mere vidvinklet end 10 mm brændvidde (16 mm ækvivalent på Canon) kan et objektiv vanskeligt konstrueres, og den nye B023E kan zoome ud til 24 mm (37 mm ækvivalent), mens lysstyrken varierer fra F/3.5 til F/4.5. Mekanikken er vibrationsdæmpet og fugtsikker.

Tamrons seneste high end-tele er 1,6 kg glasteknologi med en konstant lysfølsomhed på F/2.8 over hele zoom-området fra 70 til 200 mm.

I en ganske anden vægt- og størrelsesklasse finder vi en A025E tele-zoom med 70-200 mm brændvidde (112-320 mm ækvivalent) og en meget høj, konstant F/2.8 lysfølsomhed over hele området.

Den mindste fokuseringsafstand er så kort som 0,95 m, og autofokus er blevet hurtigere i forhold til den tidligere model. Med en vægt på 1,6 kg henvender dette objektiv sig til en professionel målgruppe, som lægger mere vægt på kvalitet end bærbarhed.

TAGS
award
EISA
Elektronik
innovation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S