Home » Skærm » Skærme [TEST]: Ekstremt breeed skærm
Skærme [TEST]: Ekstremt breeed skærm

Skærme [TEST]: Ekstremt breeed skærm

Share

Udvid din horisont foran computeren med ekstremt bred skærm. Her tester vi to pc-monitorer med et format på nikke mindre end 32:10. De giver en lang række praktiske fordele, men der er også faldgruber og overvejelser, før du investerer i sådan en kæmpe

Er du klar til at få den helt store horisont foran computeren? Det får du med de to pc-skærme, vi tester på disse tre sider. De har en skærmdiagonal på 43,9”, og det er i sig selv ikke noget særligt. Men de er ikke særlig høje. Derfor er forholdet mellem bredde og højde 32:10!

Det svarer til at have to brede skærmbilleder i 16:10-format foran øjnene. Faktisk er de testede skærme hver især over 1 meter brede. Og da de også krummer, bliver man nærmest indhyllet i det visuelle, som foregår for øjnene.

Hvordan er det med billedpunkterne? Her får du 3840 pixel i bredden, men blot 1200 pixel i højden. Så pixeltætheden er altså som på en normal pc-skærm med Full HD-opløsning gange to.

To pc’er på samme skærm

Du kan faktisk tilslutte to computere til hver af de testede skærme – dvs. med to kabler. I så fald vil skærmen dele sig op i to lige store halvdele og opføre sig fuldstændigt, som havde du to skærme ved siden af hinanden.

Se også:  Lækker teknik: AOC AG493-UCX

Tilslutter du en enkelt computer, kan du have virkelig mange vinduer åbne på samme tid. Her kan du også vælge at dele skærmen op i to halvdele. For eksempel kan du ordne nogle arbejdsopgaver i det ene vindue, mens der er en browser åben i det andet. du kan også lade hele fladen være en stor skærm, eller du kan have billede-i-billede, så hvis du har to computere tilsluttet, kan du have den ene som stort billede og den anden som et lille, indsat billede.

32:10-skærmen øverst svarer til to stk. 16:10-skærme. Så rut endelig med pladsen …

Når der skal arbejdes med for eksempel billeder eller video, er denne opdeling praktisk. Du har billedet, du arbejder på den ene skærmdel og alle værktøjer og paletter på den anden. Understøtter din computer den fulde opløsning, kan du selv dele skærmen op, så du for eksempel har to tredjedel fri til at arbejde og resten til værktøjer med mere.

Se også:  Samsung S80A [TEST]: Skærmen passer på dine øjne

Der er mange fine muligheder. Nogle skærmmodeller af den her type tillader endda at dele mus og tastatur, så du let klikker rundt mellem de to computere. Det er helt magisk!

Ikke så høj

Inden du går ind i en online-shop og putter en af de testede skærme i indkøbskurven, skal du vide, at selvom du har en kæmpeskærm, så er den altså ikke særlig høj. Faktisk er en 43,9”-skærm ikke højere end en 24”-skærm, og det kan give udfordringer med mange typer opgaver. Ikke mindst med store regneark.

Selvom en ultrabred skærm også kunne ligne en gamers drøm, så er der reelt tale om en arbejdsskærm. Den kan da bruges til gaming, men vi kender ingen spil, der understøtter formatet i 32:10, så hvis du spiller på den, får du noget skærmplads tilovers i siderne.


TAGS
bred skærm
buet skærm
computer skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S