Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Skærm med lys!

Ja, selvfølgelig er der lys i. Men ikke kun i panelet - også skærmens ramme lyser op, ganske som i nogle af Philips' tv-apparater.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Idéen er, at med lys i rammen, som følger styrke og farve i det, du ser på billedet, får du en mere intens og indlevende oplevelse. Det er en fordel især ved spil og film – ikke så meget, når du surfer på nettet. Men her kan det naturligvis også bruges.

Nu er Lightframe, som Philips kalder det, ”blot”, at der er lys i rammen, og den kan skrues op eller ned i tre step. Det følger altså ikke billedet som i tv-varianten. Men det ser godt ud på den hvide ramme, og sidder du i et halvmørkt lokale, kan den udgøre det for den bordlampe, du burde have tændt for dine øjnes skyld.

I praksis er systemet fint, og vi kan klart anbefale det, hvis du vil have en skærm, som matcher det flotte hjem. Lyset i rammen betyder som lovet også, at du bliver mindre træt i øjnene, hvis du bruger den i et mørkt lokale eller i længere tid.
Philips-skærmen har en ekstrem lækker brugermenu og er samtidig udstyret med en praktisk USB-indgang. Til gengæld er der ikke HDMI-indgang.

Konklusion

Philips’ indre kvaliteter ligger i den bedre ende, men skærmen er lidt kostbar, når du kan få skærme, der er både større og bedre til samme pris. Men det er ikke pointen her. Kvaliteten både til film og pc-brug er absolut godkendt, og ønsker du dig en flot skærm med den særlige Lightframe-feature, bør du prøve den.