Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mobil i tabletstørrelse

For under 2000 kroner kan du få en mellemting mellem en mobil og en tablet.

Af Kasper Nesager, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du på udkig efter en løsning, hvor du både får en tablet-pc og smartphone i et og samme apparat, så er Asus FonePad absolut en mulighed. Den er på størrelse med Apples iPad Mini-tablet, og designet minder om de fleste Android-tablets med bred kant rundt om skærmen.

FonePad er beklædt med tyndt metal på bagsiden og solidt, plastikmateriale på forsiden, hvilket gør ”bæstet” til en tung, men robust tablet-telefon. Endvidere føles FonePad som et kvalitetsprodukt i hænderne – selv til de billige penge.
Asus FonePad benytter sig af Android 4.1 og har en 1,2 GHz Intel Atom Z-processor samt 1 GB ram. Den har 16 GB intern hukommelse, men der kan indsættes et hukommelseskort på op til 32 GB. Sidstnævnte er specifikationernes største force. For tablet-telefonen er en langsom sag i forhold til lignende produkter, tablets og smartphones. Kører du eksempelvis tungere apps som spil og magasiner, føles det, som om græsset gror om kap med indlæsningen af appsene. Til gengæld er der ikke meget hakken i billedet, når spillene er kodet ind, og FonePad er hurtig til at bladre mellem de forskellige indlæste apps.

Skærmens overflade er en smule ru, og fingeren kører derfor ikke glat henover den. FonePad har en 7” LCD-skærm, der gengiver flotte farver, har skarpe kontraster og et generelt skarpt billede, mens den kører med en opløsning på 1200 x 800. Men ude i sollyset kan det være svært at se, hvad der foregår på skærmen. Og hvis der skal tages billeder med FonePad, så er der kun et 1,2 megapixel-kamera at lege med. Hvorfor i alverden Asus ikke har valgt at indsætte mindst et 5 megapixel-kamera i bagpanelet? Formodentlig for at levere FonePad til en mere konkurrencedygtig pris. Kameraet tager slørede og grumsede billeder.

Lydkvaliteten er dog rigtig god. Når der føres samtale med FonePad, er det nemt for dig at høre, hvad der bliver sagt, mens personen i den anden ende har nemt ved at høre din stemme – vi ”liker” Asus på det punkt. Det er til gengæld rigtig svært at føre længere samtaler med så stor en telefon i hånden, da trætheden melder sig efter kort tid.

FonePad er en god tanke, men i praksis er problemet, at telefonen er for kluntet. Du kan ikke have den i bukselommen, hvilket gør, at den skal om i tasken, når du er på farten – upraktisk, når du hurtigt skal besvare opkald. Ydermere skal du have massive hænder for at kunne taste på telefonens virtuelle tastatur – især når du holder telefonen vandret.