Home » Gaming & Konsoller » Sjovere gaming med den rigtige skærm
Sjovere gaming med den rigtige skærm

Sjovere gaming med den rigtige skærm

Share
Hz

Tallet for Hertz – forkortet Hz – viser, hvor mange gange et skærmbillede opdateres i løbet af et sekund. Målingen kaldes også ”refresh rate”, altså opdate-ringshastighed. En skærm med 144 Hz
opdateres 144 gange i sekundet. Hurtig opdatering er vigtigt i specielt action- og skydespil.

4K/UHD

To betegnelser for tidens bedste skærmformater. 4K har fire gange så mange pixel (billedpunkter) som full HD. UHD (Ultra High Definition) er en fællesbetegnelse for alle højopløste formater, for eksempel 4K og 8K.

QHD

Quad High Definition betyder, at skærmen kan vise indhold i wide-screen-format (16:9) med fire gange så mange pixel som HD (720p). Det giver mere finkornede billeder end full HD (1080p), men ikke helt så høj opløs-ning som 4K.

DVI

En ældre stan-dard til overførsel af digital video. Standarden er på vej ud af skærme og computere, og den erstattes af blandt andet HDMI, som også overfører digital lyd.

HDMI

Med et HDMI-kabel overføres lyd og billede digitalt og uden komprime-ring, også højopløste formater som 4K og såkaldt HD-lyd. Det sidste er især en fordel, hvis du forbinder din computer til en skærm med indbyggede højttalere i god kvalitet.

Se også:  5 fede skærme til alle spil
DisplayPort

Porten bruges til at forbinde en ekstern skærm og en computer. Indgangen ligner den til HDMI, bortset fra at det ene hjørne er skåret skråt af. Du kan blandt andet bruge en DisplayPort til at vise indhold i 4K/UHD (3840 x 2160 pixel).

4 tips til den bedste gamingskærm

1 Størrelse:

Mindst 22” En ekstern spilleskærm bør ikke være under 22”. Har du plads på skrivebordet, så gå efter 27”, så skærmen har god plads til menuer og formularer i rollespil, og så du kan nyde flotte scener og samtidig få et godt overblik i action- og skydespil. Vil du have den fulde filmiske oplevelse, og er plads ikke et problem, skal du gå efter en stor buet skærm på 34” eller endnu større.

2 Justering:

Rette højde Hvis du har det bekvemt foran skærmen, bliver du også en bedre gamer. Overvej derfor en ekstern skærm, som kan justeres i højden og tiltes, dvs. vippes. På den måde kan du indstille skærmen til præcis den betragtningsvinkel, som passer til dig. Vinklen og højden har også betydning for, hvor meget du kan reducere lysindfald og reflekser i skærmen.

Se også:  Gaming-laptops [STORTEST]: Den vildeste bærbar til gameren
3 Opløsning:

Kan pc’en følge med? Skærmens opløsning har betyd-ning for, hvor skarpe billeder du får. Jo højere skærmen er opløst, jo flere billedpunkter (pixel) er der, og des mere arbejde er der for både skærm og computer. Selvom en skærm kan afvikle det højopløste format 4K, så skal compute-rens processor og grafikkort også kunne følge med. Så tjek det før køb.

4 Porte:

HDMI er godt Med indgange som HDMI og DisplayPort kan du tilslutte en ekstern skærm til en bærbar pc og for eksempel udvide skærmarealet uden at tabe på kvaliteten. Især er HDMI i computeren og skærmen en gevinst. Hvis du vil kunne arbejde på to skærme samtidig, skal du i Windows 10 under Indstillinger > System fortælle computeren, hvordan de to skærme skal arbejde sammen.

 

TAGS
gaming bærbar
gaming-skærm
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S