Home » Gaming & Konsoller » Sjovere gaming med den rigtige skærm
Sjovere gaming med den rigtige skærm

Sjovere gaming med den rigtige skærm

Share

Hvis du er vild med gaming, kan du gøre spillene endnu sjovere ved at vælge en god pc-skærm. Ja, måske vinder du endda oftere med en skarp monitor, der reagerer lynhurtigt

Spiloplevelsen bliver selvfølgelig langt mere intens, hvis du til pc-gaming har adgang til en stor og god skærm. Men du vil sikkert også opleve, at du vinder endnu flere spil end tidligere. For et godt skærmbillede, der opdateres lynhurtigt, giver bedre overblik og flere detaljer.

En god skærm til computerspil er kendetegnet ved, at den opdaterer hurtigt, så billederne ikke bliver slørede eller hakker, selvom der foregår en masse.

Den skal kunne vise gode farver, hvor sort er rigtig sort og ikke bare nuancer af grå. Du skal ligeledes overveje, om skærmen skal understøtte nye teknologier som virtual reality, hvor spillet forvandles til en 3D-verden, du kan træde ind i.

Miljøet rundt om skærmen skal også forberedes, før du sparker den første bold i fodboldspillet FIFA eller i andre spil. Hvor stort er skrivebordet, altså møblet, som skærmen skal stå på, hvordan falder lyset, og skal skærmen kunne justeres i højden og vinklen?

Se også:  5 fede skærme til alle spil

Sidst, men ikke mindst, bør du overveje, hvilke udgange og ekstra funktioner skærmen skal have. Drejer det sig om en ekstern skærm, bør den have HDMI eller DisplayPort for optimal tilslutning til en spille-pc. På den måde kan din skærm til spil gengive endnu flottere, og den kan bruges til andre former for underholdning, for eksempel film.

Forstå din næste skærm til gaming

Du møder en masse sære tekniske termer, når du køber pc-skærm. Her får du en forklaring på de begreber, som er værd at kende.

FreeSync og G-Sync

Begreberne dækker over en synkronisering af signal og billeder. Dermed kan spil afvikles, uden at billedet hakker eller viser flere billeder på samme tid. FreeSync er udviklet af produ-centen AMD, og G-Sync er udviklet af Nvidia.

Se også:  Acer Nitro 5 [TEST]: God maskine i stærkt selskab
VR Ready

Grafikkortet skal være stærkt, hvis du vil spille virtual reality-spil. Du skal derfor lede efter computere, uanset om det er en stationær eller en bærbar, som er mærket ”VR Ready”.

LED

En skærm med flydende krystaller (LCD) lyses op af dioder (LED’er), som omgående reagerer, når de tændes eller slukkes. Det giver et klart billede uden uønskede skygger og med god kontrast.

IPS Betegnelsen

In-Plane Switching bruges om en teknologi i LCD-skærme. En IPS-skærm har en mere ensartet farvegengivelse og bedre betragtningsvinkler end andre skærmtyper.

Responstid

En skærms respons-tid måles i milli-sekunder (ms). En langsom skærm giver slørede billeder, også kendt som ”ghosting” på grund af det spøgelsesagtige skær. En hurtig skærm er vigtig i skydespil og hektiske onlinespil.

TAGS
gaming bærbar
gaming-skærm
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S