Home » Mobiltelefon » Simkortet er på vej i graven
Simkortet  er på vej i graven

Simkortet er på vej i graven

Share

Det traditionelle løse lille simkort, som du sætter i dine mobilenheder, er snart på vej til de evige sim-marker. Det er de fleste i telebranchen enige om, men det går ikke helt så hurtigt, som mange måske havde ventet og håbet

Simkortet fylder 27 år i år. Hurra! Eller var det ikke snarere på tide at få den smidt på varig pension den håbløse lille dims, der plager os i flere størrelser og stort set gør vores fine mobilenheder nyttesløse ved fravær?

Men brokker vi os nu, hvad gjorde de mon så ikke i 1991, hvor det første simkort (Subscriber Identity Module) sneg sig ind i en mobiltelefon? Det havde nemlig samme størrelse som et kreditkort, men var måske så til gengæld også lidt nemmere at sætte i.

Hvorfor opfandt man overhovedet det kort? Jo, simkortet gør det muligt for mobilnetværket at kontrollere, om din mobiltelefon har tilladelse til at gå på og lader samtidig mobilnetværket identificere både telefon og simkort. Det sætter mobilnetværket i stand til at håndtere mobiltrafikken og tillige sørge for, at regningen bliver sendt til den rette bruger og ejer.

Siden 1991 er simkortet dog blevet mindre og mindre, selv om der stadig bliver jongleret lidt rundt mellem størrelsen, så det nogle gange hænder, at du skal klippe kortet til for at bruge det. Men efterhånden kan det dog fra leverandørens side trykkes direkte ud i forskellige størrelser. Men ind i mobilenheden skal det stadig, for at det hele kan fungere.

Se også:  Her skabes fremtiden
eSIM kort og godt

Producenterne er udmærket klar over, at et traditionelt simkort fylder i en mobiltelefon, om det er nok så lille. Og ikke bare kortet selv, men også den læser, der skal hente informationerne ud af simkortet. Den plads vil de glimrende kunne udnytte til andre ting som eksempelvis et større batteri, og det vil jo heller ikke mindst være en fordel for mindre mobilenheder som til eksempel smart-ure.

Du synes sikkert også, at det er ret besværligt at skifte mobilselskab eller bare at købe et taletidskort, for det er ensbetydende med møjsommeligt nørkleri med simkort, størrelsestilpasning og måske indføring via en slæde, som det nærmest kræver mikroskop og behændighed som en urmager at få anbragt korrekt. Samtidig er der alt for meget bøvl for brugerne med at få fat i og installere simkort. Hver gang man skifter operatør skal man have fat i et nyt kort.

Se også:  Kender du fremtiden? Det gør Samsung

Der er sket noget med størrelsen på simkort over 27 år, men de er der stadig. I hvert fald lidt endnu.

Både du, telebranchen og produktudviklerne har derfor formentlig i et stykke tid drømt om en ny og mere smart løsning, og den er også på vej under navnet eSIM. I stedet for et særskilt kort med en chip, er elektronikken ”kort og godt” bygget ind i telefonen som en komponent. En eSIM-løsning giver derfor umiddelbart mange fordele.

Udstyrsproducenterne sparer som nævnt fysisk plads, og du som bruger skal ikke længere bakse med løse simkort fra mobilselskaberne. Al den nødvendige teknologi sidder allerede i udstyret, og derfor er det meget nemmere at oprette et abonnement eller for den sags skyld skifte teleselskab. Du kan eksempelvis uden videre shoppe ad hoc-abonnementer for en begrænset periode hos forskellige teleselskaber alt efter, hvor du tager hen på ferie eller meget andet. For eksempel når du er på længerevarende rejser. Her vil det blive betydeligt lettere for dig at skifte til en lokal udbyders (billige) mobilabonnement. Det nye eSIM-kort vil også komme til god nytte i adskillige IoT-enheder, der nu så ikke længere behøver separat simkort for at kunne kobles på mobilnettet.

TAGS
eSIM
innovation
Simkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S