Home » Sikkerhed » SikkertHjem S6evo [TEST]: Kan du selv sikre dit hjem?
SikkertHjem S6evo [TEST]: Kan du selv sikre dit hjem?

SikkertHjem S6evo [TEST]: Kan du selv sikre dit hjem?

Share

Kan du med et billigt gør det selv-system sikre hele din bolig, så du slipper for at skulle tegne et dyrt abonnement hos et sikkerhedsfirma? Svaret er ja, hvis du har Wi-Fi-netværk (plus gode venner og naboer), viser denne test

Alarmsystemer er – ligesom næsten al anden elektronik – blevet tilgængelige til priser, hvor langt de fleste kan være med. En lille alarmpakke til private hjem kan fås for under tusind kroner, og installationen kan ofte klares uden andet værktøj end en smartphone.

Hvis man har brug for, at nogen kan rykke ud, når en alarm går, kan man tegne et abonnement hos et sikkerhedsfirma. Mange forbrugere kan dog klare sig lige så godt med et netværk i nabolaget. Hvis man er på ferie og får en alarm om, at fordøren er åben, kan man ringe til en nabo og bede vedkommende om at gå forbi huset og tjekke. Man kan også være mere systematisk og oprette en profil på Nabohjælp, så man kan kontakte hele det lokale netværk og bede om hjælp.

Med 10 års erfaring og mere end 50.000 installationer er firmaet SikkertHjem en af de store spillere på det danske marked for gør det selv-alarmer. SikkertHjem har netop lanceret sin sjette produktgeneration med navnet ”S6evo”.

Her tilbyder man en startpakke (999 kroner) til at komme i gang med eller til opgradering af et tidligere alarmsystem plus to større og mere komplette pakker til henholdsvis lejligheder (1499 kroner) og villaer (1699 kroner). På den måde bliver den enkelte bruger selv ejer af hele sit alarmsystem og skal ikke budgettere med andre løbende omkostninger end nye batterier til de trådløse sensorer.

Se også:  Herren ser dine veje – eller gør GPS’en?

De nævnte pakker kan udbygges til at dække næsten ethvert behov ved hjælp af et bredt tilbehørsprogram, som også omfatter indendørs og udendørs overvågningskameraer.

Wi-Fi-opkoblet SmartBox

Hjertet i et S6evo-alarmsystem er en såkaldt SmartBox eller central, som kommunikerer trådløst (2,4 GHz) eller kablet med hjemmets router. Denne boks strømforsynes fra lysnettet og er udstyret med et genopladeligt backup-batteri med kapacitet til 6 timers drift. Desuden indeholder den en sirene, som kan frakobles, og en simkortlæser, der gør det muligt at supplere såkaldte push-notifikationer via internettet med sms-beskeder via mobilnetværket. Denne tjeneste kræver et specielt sms-kort, som koster 199 kroner om året.

Med i den store villapakke, som Datatid TechLife har testet, er der også fire sensorer – to, som registrerer åbning af døre eller vinduer, og to, som reagerer på levende skabninger på 25 kg eller mere. Til betjening af alarmsystemet er der et SmartPad-tastatur, to nøglebrikker og to små fjernbetjeninger. Det medfølgende tilbehør kommer fabriksparret til SmartBox’en, så det hele uden videre kan tages i brug. Hertil kommer tre dobbeltsidede alarmmærkater.

Det øvrige tilbehørsprogram omfatter bl.a. en SmartPlug-stikkontakt, en vibrationssensor til sikring af vinduer og værdigenstande, en vandsensor til registrering af oversvømmelse, en røgsensor, to sirener og de nævnte overvågningskameraer.

Også husets lamper kan styres ved hjælp af SikkertHjem-appen. Antallet af smarte stikkontakter begrænses kun af brugerens budget.

Med app og manual

Når alarmsystemet først er opsat, er det ikke svært at bruge i det daglige. Efter vores mening er det nemmest og mest intuitivt at slå systemet til og fra ved hjælp af producentens app, for mobiltelefonen har man jo altid ved hånden. Den næstbedste til/fra-dims er den lille fjernbetjening, som ikke fylder meget i lommen og har fire knapper med letforståe-lige symboler.

Se også:  Herren ser dine veje – eller gør GPS’en?

Vi har lidt sværere ved at blive begejstrede for SmartPad-tastaturet til 499 kroner i løs vægt. Hvis det var vejrbestandigt og kunne sættes op ved fordøren, kunne det være rart at have i en situation, hvor alt andet svigter, eller alarmen skal bruges af personer, som ikke skal have betroet en firecifret adgangskode, men kan klare sig med en nøglebrik.

Sådan som systemet er skruet sammen, skal man ind i huset, lokalisere SmartPad-tastaturet og foretage sig noget – inden indgangsforsinkelsen er løbet ud. Det gør heller ikke tingene bedre, at man skal indstudere et bestemt tryk, hvor man ikke bruger fingerspidsen, ligesom man tapper på en skærm, men skal trykke med fladen på en finger. Og handsker går slet ikke.

Men inden man er kommet så langt, skal den grundlæggende opsætning af systemet være på plads, og det kræver sin manual. Derfor har SikkertHjem udarbejdet en meget udførlig ”Brugervejledning” på 35 sider, og når man sidder med en finger i den og har appen åben, går det ret nemt at få indlæst navne og koder, så systemet kan tages i brug.

SikkertHjem S6evo
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Testholdet mener:
Systemet fra SikkertHjem er nemt at sætte op. Det fungerer efter hensigten, og den trådløse rækkevidde er tilstrækkelig i de fleste hjem. Her får du god værdi for pengene.

Teknisk set:

SikkertHjem S6evo alarmsystem, Villapakken
Indhold: SmartBox (central), SmartPad (tastatur), 2 x Nøglebrik, 2 x Fjernbetjening, 2 x Åbningskontakt, 2 x Bevægelsessensor, 3 x Alarmmærkat; kommer komplet med strømforsyning/oplader og præinstallerede batterier.
Forbindelse: Wi-Fi/Ethernet + 433 MHz
Kompatibilitet: Android, iOS; under udvikling: IFTTT, Alexa, Apple HomeKit
Batterilevetid: SmartBox op til 6 timer
Pris: 1699 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
overvågning
SikkertHjem
smarte hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S