Home » AOD Pro » Sikkerhedshuller i Active Directory bliver ikke lukket
Sikkerhedshuller i Active Directory bliver ikke lukket

Sikkerhedshuller i Active Directory bliver ikke lukket

Share

Ny undersøgelse viser, at virksomheder uanset størrelse undlader at lukke sikkerhedshuller i deres Active Directory, og det gør dem sårbare over for cyberangreb

Der er mange dele af virksomhedens infrastruktur der skal opdateres for at holde de cyberkriminelle fra døren. En af dem er Microsoft Active Directory, der siden introduktionen for 21 år siden har været en integreret del af virksomheder it-infrastruktur.

Men Microsoft Active Directory spiller en særlig rolle, for udover at holde styr på identiteter og roller på netværket er det en åben struktur, og det gør den ekstra sårbar over for angreb. Det er specielt kritisk, for identitetsstyring er ofte den sidste forsvarslinje mod cyberangreb, når netværksperimeteren i vores hyper-forbundne arbejdsverden er forsvundet.

It-sikkerhedsfirmaet Semperis har undersøgt, hvordan virksomheder håndterer sikkerhed i forbindelse med Active Directory. Undersøgelsen dækker 1000 virksomheder, der alle har benyttet Semperis’ gratis værktøj, Purple Knight, til vurdering af AD-sikkerheden.

Se også:  AOD PRO Award 2021: ESET Business
Kompleksitet og alder

Overordnet set viser undersøgelsen, at store organisationer har problemer med at sikre Active Directory, fordi de har mange ældre applikationer og komplekse it-miljøer, mens virksomheder generelt kæmper med at få styr på indstillinger for individuelle konti. For eksempel er der mange konti med adgangskoder, der aldrig udløber.

“Vi ved, at mange virksomheder ikke har en god forståelse for de Active Directory-eksponeringer, som it-kriminelle kan bruge mod dem. Vores ønske var at give sikkerhedsteams, der ikke har dyb AD-ekspertise, en måde at forstå deres AD-sikkerhedstilstand på – og derefter lukke eventuelle sikkerhedshuller,” siger Mickey Bresman, CEO for Semperis, i en meddelelse om lanceringen af det gratis sikkerhedsværktøj.

Se også:  Kunstig intelligens skal bekæmpe økonomisk kriminalitet

Den gode nyhed i undersøgelsen er, at virksomheder inden for offentlig infrastruktur samlet set klarer sig langt bedre end alle andre.

Tidligere angreb

I en anden, nyere rapport fra 451 Research sagde analytiker Garrett Bekker alvoren i situationen:

“Directory-tjenester er kernen i de fleste virksomheders it-strategier, og er som sådan missionskritiske aktiver. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis de bliver kompromitteret. Dette har vi allerede lært af det berygtede SolarWinds-angreb på forsyningskæden og Hafnium-angrebet på Microsoft Exchange.”

Den fulde Purple Knight-rapport “Facing the Unknown: Uncovering & Addressing Systemic Active Directory Security Failures’ kan du læse her, og i den kan du også finde råd til, hvilke skridt du skal tage for at lukke disse huller.


TAGS
active directory
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S