Home » Test » Sikkerheden ligger i nøglen
Sikkerheden ligger i nøglen

Sikkerheden ligger i nøglen

Share

Kingston er nu klar med en ny 8GB krypteret usb-nøgle. Alt
om DATA har kigget nærmere på den, og er ganske tilfredse med dimsen

Sikkerhed skal tages seriøst, ikke mindst når du skal lægge data over på din usb-nøgle. Rigtig mange render rundt med en usikret usb-nøgle, men det er ikke eneste mulighed, når du skal flytte vigtige data fra en computer til en anden.

Kingston har lige lanceret deres 8GB Data Traveler, der leveres med indbygget kryptering. Allerede når du pakker usb-nøglen ud, kan du fornemme sikkerheden omkring produktet. Den kappe, der dækker selve nøglen, er en tynd metallegering, og du fornemmer sikkerheden med det samme.

Intet besvær

Når du så kobler den til din computer, bliver du præsenteret for et indhold med helt præcist to filer. En manual i pdf-format, samt et lille formateringsprogram. Et tip herfra – kopier manualen ud på din computer, hvis du har lyst til at læse den, for den er væk, når du først har formateret nøglen.

Se også:  Hvor skadelig er 5G og mobilstråling?

For at sikre nøglen skal du nu bruge det medfølgende formateringsprogram. Derfra vælger du, hvor stor en del af nøglen, der skal være krypteret (Privazy zone), og hvor stor en del skal være ukrypteret (Public zone). Du kan ikke helt fjerne den ukrypterede zone, men du kan gøre den meget lille.

Du vælger nu kodeord og hint til, hvis du skulle glemme kodeordet, og få minutter efter er nøglen klar til brug. Du kan nu kopiere filer over til den, og når du er færdig, skal du bare dobbeltklikke på ”logout-filen” på nøglen. Vupti så er dine data krypterede. Let og elegant.

Nu er der så en mulighed for at gøre livet lidt lettere for dig selv. Du har nemlig muligheden for at vælge ”Trust this computer”, hvis du ved, at det altid kun er dig, der bruger usb-nøglen på en given computer. Den option gør så, at du automatisk dekrypterer indholdet på nøglen, når du tilslutter den til den bestemte computer.

Se også:  360 graders sikkerhed bliver en nødvendighed

En smart feature – men det er også en sikkerhedsmæssig brist. For nøglen vil så slet ikke være beskyttet sammen med den givne computer.

Ellers er nøglen god at arbejde med. Det tager kun et par sekunder, fra du har logget ind, til du kan kopiere indhold over på nøglen, og det tager endnu kortere tid at logge ud fra nøglen. Så du bliver på ingen måde hindret i dit arbejde ved at bruge denne krypterede usb-nøgle.


DataTraveler Locker
4.5

Alt om DATA siger

En god og sikker nøgle, der uden de store armbevægelser kan sikre dine data på farten. Og stadig give dig mulighed for at bruge den uden kryptering

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Kingston
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S