Home » Andet » Sikkerhed i Windows 7
Sikkerhed i Windows 7

Sikkerhed i Windows 7

Share

Virus, spyware og andre former for skadelige programmer kan bringe selv den sejeste og velsmurte computer til fald. Derfor er det vigtigere end nogensinde at sikre computeren mod internettets mørke magter

1. Skift adgangskode tit
I Gruppepolitik-vinduet (se andet steds i artiklen) kan du sætte computeren til at minde brugerne om, at de skal skifte adgangskode med jævne mellemrum.

Standardindstillingen hedder 42 dage, men den kan naturligvis øges eller formindskes efter ønske. Du kan også sikre dig mod, at brugerne genbruger den samme adgangskode for tit ved at aktivere Gem gamle adgangskoder.

Vil du være lidt venlig, sænker du standardværdien på 24 til 8 eller endog mindre, da det er de færreste, der synes det er sjovt at skulle finde på 23 nye adgangskoder, før den samme kan bruges igen.

[pt id=’2005079′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2.”‘]

2.

2. Beskyt dine USB-nøgler og -diske
Du kan forhindre, at folk kan læse filer fra dine USB-nøgler og -harddiske, selvom du mister dem.

Se også:  Husk nu beskyttelsen ... til din studie-pc: ESET er viraens værste fjende

Det gør du med Windows BitLocker, som er krypteringssoftware. Isæt din USB-nøgle eller -harddisk. Åbn Computer, og højreklik på enheden. Vælg Slå bitlocker til, og følg guiden. Glem ikke dit password!

[pt id=’2005078′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3.”‘]

3.

3. Kræv længde på adgangskoden
Det er en meget god ide at kræve, at adgangskoder har en bestemt længde, da adgangskoder jo bliver sværere at bryde, jo længere de er.

Åbn Kontrolpanel | Administration, og dobbeltklik på Lokal sikkerhedspolitik-snapin’en i listen.

Åbn nu for Kontopolitik | Adgangskodepolitik. Sæt Minimumslængde for adgangskode til 8 tegn.

[pt id=’2005080′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4.”‘]

4.

4. Forlang kompleks adgangskode
Hvis du ønsker, at adgangskoder skal blande store og små bogstaver med tal og visse tegn, bliver koderne gjort mere sikre igen, især hvis du har en passende minimumslængde på.

Se også:  Det komplette alarmsystem: Når nabohjælp ikke rækker

Åbn Kontrolpanel | Administration, og dobbeltklik på Lokal sikkerhedspolitik-snapin’en i listen.

Åbn nu for Kontopolitik | Adgangskodepolitik. Sæt Adgangskoden skal opfylde kompleksitetskravene til Aktiveret.

[pt id=’2005072′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”5.”‘]

5.

5. Fang, og destruer spyware
Microsoft Windows Defender kan fange alle former for spyware, ligesom det kan blokere popup-reklamer, beskytte mod browser-hijacking og helt forhindre at spyware bliver installeret på computeren.

[pt id=’2005074′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”6.”‘]

6.

6. Byg en firewall
Windows indbyggede firewall scanner måske ikke al den udgående trafik fra computeren og forhindrer derfor ikke orme og spyware at ”ringe hjem”. Anskaf en af de gratis, tredjepart firewalls, der kan hentes hos Kaspersky, ZoneAlarm eller andre steder.

[pt id=’2005082′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”7.”‘]

7.

7. Gratis antivirus
På købesiden fører Panda Antivirus for tiden på point, men vil du spare lidt, er der masser af gratis alternativer. En af de største af de gratis er Avast!, der kan hentes i en gratis Home Edition fra www.avast.com. Der er også AVG fra www.avg.com.

8. Gem det trådløse netværk
Selvom du har slået kryptering til og MAC-låst dit trådløse netværk, så kan andre stadig detektere det, hvis det transmitterer SSID-navnet. Åbn administrationsværktøjet til det trådløse netværk og slå tranmission af SSID-navnet fra ved at fjerne afkrydsningen af Allow broadcast of SSID-feltet.

9. Scan hentede filer
Sørg for at virusscanne alle de filer, der hentes fra internettet, uanset om det er programmer, gratis prøveversioner, lydfiler, pakkede filer eller billeder.

Vil du være helt sikker, eller er du i tvivl, om en given fil er sikker, scanner du dem manuelt med dit antivirusprogram. Husk, at ZIP-filer altid skal scannes, før de åbnes, da virus kan overføres fra ZIP-filen allerede under udpakningen.

10. Tjek sikkerheden
Du bør jævnligt tjekke, hvor godt beskyttet din computer er mod hackerangreb. Det gøres lettest ved at besøge en af de gratis sikkerhedstjek, der findes på internettet, f.eks. Microsoft Live Safety Center på www.live.com eller Symantecs Security Check på adressen www.sydmantec.com/securitycheck.

[pt id=’2005081′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”11.”‘]

11.

11. Generér nye adgangskoder
Har du efterhånden svært ved at opfinde nye adgangskoder med tilfældige tal, tegn og symboler, så hent hjælp hos http://www.pctools.com/guides/password/, der er en ganske glimrende adgangskodegenerator.

Du angiver selv længden, og vælger hvorvidt de må indeholde et miks af store og små bogstaver eller ej. Du kan endog få genereret flere adgangskoder på en gang, og det er noget mere sikkert end at bruge fødselsdage, navne og andre ting, du let kan komme i tanke om.

12. Find et bedre tidspunkt til opdateringer
Selvom Microsoft på det kraftigste anbefaler, at du dagligt kontrollerer, om der er kommet nye opdateringer til computeren, så er standardindstillingen for automatiske opdateringer af en eller anden bizar grund sat til at køre kl. 3 hver nat! Det kræver jo ligesom, at du efterlader computeren tændt og forbundet til internettet hele natten.

I stedet for at kaste dyr strøm efter det projekt, kan du i stedet ændre tidspunktet til et andet, hvor det er mere sikkert, at computeren er tændt. Åbn Kontrolpanel | Windows Update, og vælg linket Skift indstillinger. Sæt et interval, der passer bedre.

[pt id=’2005083′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”13.”‘]

13.

13.Giv de andre en almindelig konto
Er du meget sikkerhedsbevidst, kan du vælge at bruge en standardbruger til daglig, eller hvis du har andre brugere af maskinen, så undgår du, at de laver for mange ulykker.

I stedet for at have administratorrettigheder til den brugerkonto du benytter til daglig, kan du oprette en særlig administratorkonto, som du skal indtaste passwordet fra, når du foretager systemindstillinger eller installerer nye programmer.

Det samme gælder andre brugere af maskinen, som kun får lov at foretage væsentlige ændringer med din velsignelse.

Sørg også for at bruge en stærk adgangskode til administratorkontoen. Det er lidt for let for hackere at gætte de sædvanlige adgangskoder, som f.eks. din fødselsdag eller lignende.


TAGS
antivirus
firewall
Guide
sikkerhed
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S