Sikkerhed og  privatliv med OS X

Sikkerhed og privatliv med OS X

Share

Bare fordi du bruger en Mac, er du ikke automatisk beskyttet mod alt ondt i computerverdenen. Læs her, hvad du selv kan gøre

Apples styresystem til deres computere, OS X, har dels funktioner indbygget til at øge sikkerheden, når du færdes på internettet og dels funktioner til at sikre dit privatliv. Hvor Apple stopper, kan du finde værktøjer, som kan øge sikkerheden og mindske risikoen for tab af privatliv. I denne artikel vil vi se på en række forskellige områder, hvor din Mac kan hjælpe dig.

Hvad er en keychain?
Lad os begynde rejsen mod en mere sikker computer ved at forstå et af din Macbooks centrale koncepter, nemlig keychain (nøglering).
I virkeligheden er keychain et gammel koncept, som går tilbage til tiden før OS X. Ideen er kort fortalt, at du kan gemme alle dine adgangskoder i en eller flere keychains – eller databaser om du vil. Du låser din keychain op med din adgangskode og derfor er det meget vigtigt, at du vælger en god adgangskode.

Se også:  Sikker programudvikling med C++

Du kan anvende keychain til at gemme brugernavne/adgangskoder til websites, Wi-Fi-nøgler og passphrase til Secure Shell.
Eftersom keychain er dybt integreret med OS X og Apples software, vil du ofte ikke opdage, at du har dine vitale og private data gemt på denne sikre måde.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Næste

Del denne