Home » Sikkerhed » Sikkerhed i Internet of Things
Sikkerhed i Internet of Things

Sikkerhed i Internet of Things

Share

Flere og flere af vores enheder går på nettet, men hvad med sikkerheden?

I tidligere udgaver af sikkerhedszonen i Alt om DATA har vi set på udviklingen inden for it-sikkerhed, samt hvordan man som slutbruger skal sikre sig, at den router, man bruger derhjemme, er konfigureret korrekt.

Vi har også tidligere set på de enorme DDoS-angreb, som har været i medierne på det seneste, og som er foretaget fra forskellige IoT (Internet of Things) enheder. Disse angreb blev gjort mulige, fordi mange slutbrugere ikke skiftede det password, der kom med enheden, når de tilsluttede enheden til deres private netværk.

I denne artikel vil vi bygge videre på disse problemstillinger og komme med anbefalinger til, hvordan man som privatperson skal gå til sagen, når man gerne vil sikre sit private netværk og de enheder, der befinder sig på det.

Se også:  Stort sikkerhedshul i Office - sådan lapper du det
Hvad er IoT-enheder?

Der findes mange definitioner på, hvad IoT står for, men i denne artikel vil jeg se bort fra pc-enheder, eftersom vi i mange år er blevet belært om, at en pc skal have antivirus og en firewall. Så vi går ud fra, at du, som læser denne artikel, har den slags sikkerhed på din stationære eller bærbare pc.

I denne artikel definerer vi IoT som enhver enhed, der ikke er en pc i traditionel forstand, eller udstyr der kører netværket såsom en router. Alle andre former for enheder såsom forbundne kaffemaskiner, smart-ure, fitness-tracker, overvågningskamera m.m. vil i denne diskussion derfor være en IoT-enhed.

Hvorfor sikre sin IoT-enhed?

Lad os starte med at kigge på, hvorfor det er vigtigt at sikre vores IoT-enheder. Sikkerhed er vigtig, da disse enheder ofte ikke vil være produkter, som vi fysisk bruger til hverdag. Et kamera f.eks. vil blive sat op til at overvåge vores garage eller tilsvarende. Vi kigger på videoen fra kameraet, men selve kameraet vil vi kun beskæftige os med, når vi sætter det op, og det er her, det er vigtigt, at vi tænker over, hvordan vi sætter kameraet eller en anden IoT-enhed op.

Se også:  Sådan bliver afløseren til NemID - fire måder at logge ind

I et tidligere nummer af Alt om DATA skrev vi, at det er vigtigt at skifte det default password, der kommer med den router, du får fra din internetudbyder eller køber selv. Skal din IoT-enhed beskyttes med et password, eller skal der et certifikat til? Kig gerne i brugs-anvisningen og se på sikkerheden omkring den pågældende enhed.

 

TAGS
internet of Things
IoT
It-sikkerhed
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S