Home » AOD Pro » Sikkerhed i skyen handler om effektiv backup
Sikkerhed i skyen handler om effektiv backup

Sikkerhed i skyen handler om effektiv backup

Share

Nu skal der stilles mere skarpt på sikkerheden i skyen, for truslerne fra professionelle it-kriminelle vokser, og coronaen har skabt en ny situation – det mener en førende leverandør af cloud-backup

Virksomheders hyppige sikkerhedskopiering af kritiske forretningsdata er i dag både vigtigere og mere udfordrende, end det nogensinde har været før. Nye valgmuligheder på datahåndteringshylderne, corona-pandemi samt en stærkt stigende professionalisering af cyberangreb er tre parametre, som hver især løfter en velfungerende backup-løsning op som én af hovedprioriteterne i ethvert it-miljø.

Den udvikling opleves tydeligt hos Veeam, som er en af verdens førende leverandører af backup-løsninger med særligt fokus på virtuelle it-miljøer.

Her forklarer Victor Engelbrecht Dohlmann, som er regional direktør for Veeam i Danmark og Norge, at et fortsat mere spraglet og mangefacetteret it-miljø kræver konstant opmærksomhed på en given backup-løsnings funktionalitet, både hos de it-ansvarlige ude i virksomhederne og hos leverandørerne af backup.

”I dag står vi i en situation, som på mange måder minder om den situation, vi stod i i 2007-08, hvor Veeam blev etableret, og på et tidspunkt, hvor anvendelsen af it bevægede sig fra den fysiske verden, hvor virksomhederne selv havde computerkraften stående, til en virtuel verden. I dag er der for alvor kommet fart på, når det drejer sig om at skifte til cloud, samtidig med at brugen af containere er i kraftig vækst,” siger Victor Engelbrecht Dohlmann, med henvisning til den softwareteknologi, hvor man indkapsler udviklingsmiljøer, så de let lader sig transportere fra et miljø til et andet.

Samtidig har corona-pandemien, den følgende voldsomme vækst i distancearbejde og tilsvarende mindre direkte kontakt til arbejdspladsen gjort den enkelte virksomheds it-anvendelse mere udfordrende. Medarbejderne benytter en langt bredere palet af pc’er, smartphones osv., når de ikke er på kontoret. Dertil kommer, at der stilles nye krav til medarbejdernes egen adfærd, når de stadig hyppigere fristes til at klikke på tilsyneladende interessante links i indkomne mails. Klik, som i værste fald kan lamme en organisation, hvis ikke sikkerheden og den lige så livsnødvendige backup er i top.

”Det vigtigste er, hvor hurtigt en virksomhed vil kunne genskabe sine data.”

It-mangel skubber skyen frem

”Pandemien har resulteret i meget lange leveringstider på mange typer hardware, hvilket også har skubbet på en udvikling i retning af øget brug af cloud. Det betyder, at den enkelte virksomhed bevæger sig fra at påtage sig en stor investering ved anskaffelsen af et nyt it-system til at benytte sig af en abonnementsmodel,” siger Victor Engelbrecht Dohlmann.

Se også:  Cisco: Virksomheder udnytter ikke data nok – for de kan ikke få fat i dem

En af udfordringerne ved den stigende anvendelse af abonnementsmodeller er, at det er lettere at skifte fra én leverandør til en anden, eller fra ét system til et andet, hvilket igen øger presset for en tidssvarende og fleksibel backup-løsning, som er tilpasset den helt aktuelle sammensætning af den enkelte virksomheds it-miljø.

”Abonnementsmodellen passer rigtigt godt sammen med, at flere og flere virksomheder er begyndt at investere i hjemmearbejdspladser, hvor pandemien naturligvis også er en afgørende faktor. Men på den måde får virksomhederne deres it-brugere på større afstand, og det øger alt andet lige risikoen for hackerangreb,” siger Victor Engelbrecht Dohlmann og nævner en håndfuld spektakulære sager i både dansk og internationalt erhvervsliv, hvor hackere reelt har lammet produktion, ordremodtagelser mv. for en periode.

Se også:  Trend Micro og Microsoft samarbejder om sikkerhed til elbiler

Alt sammen er det faktorer, som sætter backup og hurtigst mulig gendannelse af virksomhedens data helt i fokus.

Victor Engelbrecht Dohlmann indskyder i den forbindelse, at hackerangreb med henblik på økonomisk vinding i form af løsesummer for de kaprede data, i dag er så professionaliserede, at der reelt er tale om en branche, der kan spekuleres og investeres i, på samme måde som legale investeringsmuligheder.

”Man kan i dag gå ud og købe virksomheder til at foretage hackerangreb med henblik på at hente en løsesum hjem. De professionelle hackervirksomheder kan levere ”proof of concept” og på den måde bevise, at de kan genskabe data og dermed retfærdiggøre løsesummerne,” siger han.

Selvom der eksisterer dygtige leverandører af it-sikkerhedssystemer, er det ifølge Victor Engelbrecht Dohlmann en kendsgerning, at selv det bedste sikkerhedssystem ikke vil kunne beskytte mod alverdens former for hackerangreb, da det umuligt vil kunne genkende et hvilket som helst angreb som ondartet.

”For virksomheden er det altså ikke spørgsmålet, om man bliver angrebet, men om hvornår det sker. Og herfra er spørgsmålet: Hvad gør man så?” siger Victor Engelbrecht Dohlmann.

Han konstaterer, at det vigtigste spørgsmål for en virksomhed i den forbindelse er, hvor hurtigt virksomheden vil kunne genskabe sine data, og i forlængelse af det, hvor længe det er siden, at de nu utilgængelige data sidst er blevet sikkerhedskopieret.

Det er virksomhedens eget ansvar at sikre sine data. Den del bliver desværre ofte misforstået, mener Veeams Victor Engelbrecht Dohlmann.

TAGS
backup
Cloud
datasikkerhed
erhverv
sikkerhed
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S