Home » AOD Pro » Virksomheder holder sig fra public cloud af frygt for sikkerheden
Virksomheder holder sig fra public cloud af frygt for sikkerheden

Virksomheder holder sig fra public cloud af frygt for sikkerheden

Share

Public cloud-modellen har sværere ved at indtage markedet, end den nok burde have, fordi mange virksomheder ser den som alt for risikabel. Det viser ny undersøgelse

Man kan gå i skyen på mange måder, og en af dem er public cloud-modellen, hvor flere virksomheder og organisationer benytter den samme skytjeneste (lejlighedsmodellen) i stedet for at have deres helt egen sky (villamodellen). Men denne model har vanskeligt ved at indtage markedet, selvom den rummer en række fordele, ikke mindst økonomiske.

Årsagen er ganske enkelt, at mange virksomheder, som endnu ikke benytter modellen, finder den for risikabel. Det viser en ny undersøgelse på det britiske marked foretaget af cloud-virksomheden Centrify.

Se også:  Nu stormer virksomhederne op i skyen

Mere end en tredjedel af undersøgelsens respondenter er mindre end 80 procent trygge ved sikkerheden i public cloud-arrangementer. Tallene kan sikkert overføres til Danmark.

Begrundet frygt

Frygten er ikke ubegrundet, skriver Itportal.com, for mere end en fjerdedel af de adspurgte virksomheder (28 procent) blev udsat for cloudhacking sidste år.

Det kan måske skyldes, at mange virksomheder generelt ikke tager sikkerhedsrisici særlig alvorligt. Ifølge Centrify er mange udviklingsafdelinger mere interesseret i at slippe uden om sikkerhedsudfordringerne end at indbygge sikkerhed i deres udviklingspipeline, når det handler om it-infrastrukturen. Det giver en “potentielt dyster udsigt for 2021,” men det gør ikke skyen farlige end infrastruktur, som man har inhouse, mener Centrify.

Se også:  Vil du have et it-job? – Så skal du fremover satse på disse tre områder

”Det er en almindelig misforståelse, at cloudsikkerhed er helt forskellig fra (sikkerheden i) den lokale infrastruktur, men (public cloud) er på ingen måde mindre sikker, hvis fælles sikkerhedsprotokoller følges, og der anvendes sikkerhedskontrol,” siger Kamel Heus, VP EMEA i Centrify.


TAGS
Cloud

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S