Home » AOD Pro » Sikkerhed kan være en stopklods for it-innovation
Sikkerhed kan være en stopklods for it-innovation

Sikkerhed kan være en stopklods for it-innovation

Share

En ny undersøgelse fra VMware viser, at virksomheders it-sikkerhedspolitik kan bremse innovation. Bedre samarbejde mellem it-sikkerheds- og udviklingsafdelingen kan være løsningen i mange firmaer

Det er helt traditionelt, at virksomheder har dedikerede teams, der står for henholdsvis it-udvikling og it-sikkerhed, men den tradition bør muligvis gentænkes, for en helt nu undersøgelse fra VMware viser, at den opdeling kan bremse innovationen.

Ifølge undersøgelsen, Bridging the Developer and Security Devide, mener 52 procent af de kreative udviklere og 61 procent af alle it-teams i undersøgelsen, at sikkerhed er en stopklods for innovationen i virksomheder.

Derfor konkluderer rapporten, at sikkerhed bør ses på en ny måde. I stedet for at sikkerhedsteams kun træder til, når der skal rettes op på hackerangreb og potentielle sårbarheder, eller ender med at gå i vejen for innovation, bør sikkerhed indlejres på tværs af mennesker, processer og teknologier.

Det gælder også i Danmark

Undersøgelsen dækker ikke direkte for Danmark, men Lars-Bo Klausen, direktør og landechef for VMware Danmark, fortæller til AOD PRO, at det også gælder i Danmark.

”Selvom vi ikke har tal for Danmark, så er der helt sikkert også virksomheder herhjemme, hvor tech-teams kan nyde godt af at arbejde endnu tættere sammen for at forbedre og optimere deres processer. Det vil nemlig reducere tiden det tager at udvikle nye, bedre og mere sikre løsninger til kunderne,” siger Lars-Bo Klausen.

Se også:  Sådan undgår du en fejl 404

Ifølge Lars-Bo Klausen bliver it-sikkerhed ofte til en barriere, der bremser innovationsprocessen, fordi udviklerne ikke ved, hvilke sikkerhedsprocedurer de skal følge, når de for eksempel udvikler applikationer eller cloud-løsninger.

”Sikkerhedsteams har til opgave at sikre, at alle løsninger overholder visse sikkerhedsprocedurer inden de implementeres, men undersøgelsen viser, at de ofte først bliver inddraget i processen, når applikationer eller løsninger er færdigudviklet,” fortæller Lars-Bo Klausen.

Dermed opstår der forsinkelser, som kunne have været undgået, hvis it-sikkerhed blev inddraget tidligere i processen. Derfor mener Lars-Bo Klausen at det er vigtigt, at især sikkerhedsteams overvejer, hvordan de bedst muligt kan supportere it- og udviklingsteams for at fremskynde innovation.

Sikkerhed skal være en holdsport

For at løfte den opgave, så mener Lars-Bo Klausen, at it-sikkerhed bør være en opgave, der løftes af alle, og at der kan være mange måder at gøre det på i praksis.

Se også:  Dansk it-sikkerhedsfirma omdanner alle job til hybride arbejdspladser

”Der kan naturligvis være mange måder at gøre det på i praksis, og det bør være op til den enkelte virksomhed selv at vurdere, hvad der fungerer bedst. En af måderne er netop at lade it- og sikkerhedsteamet i højere grad indgå i udviklingsteamets arbejde,” fortæller Lars-Bo Klausen.

Han synes også, at det giver mening, at udviklerne bliver sat bedre ind i, hvilke sikkerhedsprocedurer de skal følge.

”Som undersøgelsen viser, tror de fleste af respondenterne, at løsningen vil være at samle de forskellige teams til ét, og det tror respondenterne også bliver en realitet om få år,” pointerer Lars-Bo Klausen.

Frygten for at ”for mange kokke fordærver maden” er ikke noget virksomheder bør bekymre sig over. For ifølge undersøgelsen kan udviklingen af nye applikationer og løsninger gøres hele fem arbejdsdage hurtigere, end i de virksomheder, hvor der ikke er tæt samarbejde.


TAGS
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S